Prof. Dr. Nüket Güz: “‘Yazmanın İncelikleri’ yalnızca yazar adaylarına yönelik değil.”

Ekim 16, 2018

Prof. Dr. Nüket Güz: “‘Yazmanın İncelikleri’ yalnızca yazar adaylarına yönelik değil.”

Beykoz Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören “Yazmanın İncelikleri” sertifika programının ikincisi başlıyor. Sertifika programı, ünlü yazarlarla edebiyat ve kurmacaya ilgi duyanları 3 Kasım 2018 Cumartesi günü bir araya getirecek. Ünlü yazarlar bu programda kalem oynatmanın sırlarını katılımcılarıyla paylaşacak. Biz de programın sorumlusu Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Güz ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

Yazmanın İncelikleri programına kimlerin katılması daha verimli bir sonuç verir sizce?

“Yazmanın İncelikleri” yalnızca yazar olmayı  düşünen ve bunun için yetkinliğe erişmek isteyenlere yönelik değildir. Adı üstünde “Yazmanın İncelikleri”  nasıl yazmalı(yım) sorusuna  yanıt bulmak, yazma sorununu çözmek isteyenlere ve bu konumda da akademik bir sertifika edinmek isteyen  herkese açıktır. Genelde en az lise mezunlarına seslenmektedir…  İlk sertifika programımızdan da anladığımız üzere  bu alanda  ilerlemeye çalışan ve de ünlü yazarlardan yazmayla ilgili bilgiler almak isteyenler ve daha çok yazarların deneyimlerini dinlemeye hazır  olanlar için  program çok daha  verim sağlayacaktır. Programa, [email protected] adresine mail atarak başvurabilirler ya da 444 25 69 nolu telefonu arayarak detaylı bilgi alabilirler.

Bu programı oluştururken nelere dikkat ettiniz? Katılımcıları neler bekliyor?

Bu programı hazırlarken tek bir yazarın değil de  sevilen, önemli ve ünlü  çok sayıda yazarın eğitmenliğinin yanı sıra, genel yayın yönetmeni, yazar-çizer, telif hakları avukatı  gibi  alanın uzmanlarından konuklar da “yazarlığı” çevreleyen ve olmazsa olmazlığı kuşku götürmez konulara da  ışık tutacaklar.

Bir de yazar Gülşah Elikbank’ın sanat danışmanlığını yaptığı ve içeriğini oluşturduğu iddialı bir akademik programı açmaya hazırlanıyorsunuz. Yaratıcılık Akademisi tam olarak neyi hedefliyor?

“Yaratıcılık Akademisi”  gerçekten de iddialı bir akademik program.  Lider olabilmekle ilgili bir program ve  şimdiye kadar görülen türden bir program değil… Danışmanımız sayın Gülşah  Elikbank bu olgunun öncelikle bir anlatı kurgulama özelliğine, dilin  yadsınamaz önemine, felsefenin ve ruhbilimin ödün verilemez desteğine,  toplumbilimin gerekirliliğine ve bunun yanı sıra başka  konuların da bir yaratıcılık alt yapısı niteliğine  inancıyla  olağanüstü bir eğitmen kadrosu oluşturdu…  Buradan da yaratıcı ve lider olmanın sırlarını  açıklayan bir program dersek hedef anlaşılır… Gülşah Elikbank’ın edebiyat için verdiği emeğin yanında, ürettiği inovatif fikirler ve iş dünyasında tecrübesi, ödülleri, geliştirdiği projeler içerik için çok etkili oldu.

edebiyathaber.net (16 Ekim 2018)

Yorum yapın