Peyniraltı Edebiyatı’nda Sevgi Soysal var

Ekim 14, 2016

Peyniraltı Edebiyatı’nda Sevgi Soysal var

pe37_kapakPeyniraltı Edebiyatı dergisinin Ekim–Kasım sayısı Sevgi Soysal dosyasıyla yayımlandı.

Sevgi Soysal dosyası Oğuzhan Yeşiltuna’nın Funda Soysal söyleşisiyle açılıyor. Bir yazarı anne edinmekten başlayıp Sevgi Soysal külliyatına kadar uzanıyor sorular ve cevaplar.

Akademisyen – yazar Senem Timuroğlu, “Türk edebiyatının en sahici, en etkili kadın kahramanı” dediği Tante Rosa’yı inceliyor.

Akademisyen – yazar Çimen Günay-Erkol, Sevgi Soysal’da adalet arayışının peşine düşüyor ve soruyor: Bağışlamak mümkün mü?

Yeşim Esin Hamamcı, Tante Rosa’yı umutla tutunanların bir el kitabı olarak okuyor.

Ece Karaağaç, yazarın tutukluluk günlerini Yıldırım Bölge Kadınlar Koğuşu üzerinden anlatıyor.

Dosya, akademisyen – yazar Seval Şahin’in yazısıyla kapanıyor: Şahin yazısında Yıldırım Türker’in Sevgi Soysal’ın yaşamından yola çıkarak yaptığı “isyankar neşe” tanımlamasının yazarın edebiyatındaki karşılığı olarak gördüğü “neşeli ironi” üzerine düşünüyor.

Taha Tunç, Sonsuzluğa Nokta incelemesiyle;

Ata Sunucu, Patti Smith söyleşisi çevirisiyle;

Muzaffer Gümüşsu Bukowski’nin Kasabanın En Güzel Kızı çizgi-uyarlamasıyla;

Sonat Yurtçu, Selen Öngürü, Kader Büyükbingöl, Özkan Ali Bozdemir, Ata Egemen Çakıl, Önder Şit, Miraç Ağca ve Cahit Kaya öyküleriyle;

küçük İskender, Kaan Koç, Şakir Özüdoğru, Arif Erguvan, Onur Akyıl, Merih Akoğul, Ekin Metin Sozüpek, Gökben Derviş, Gülce Başer, Neslihan Yalman, Alper Volkan Dikyar, İsmail Sertaç Yılmaz, Emre Varışlı, Başak Güneş, Miray Çakıroğlu, Neda Olsoy, Bengü Özsoy, Anıl Cihan, Fatma Nur Türk, Çağla Meknuze, Ali İhsan Bayır ve Gizem Aktan şiirleriyle;

Cansu Taştan, illüstrasyonlarıyla Ekim–Kasım 2016 sayısında yer alan diğer isimler.

edebiyathaber.net (14 Ekim 2016)

Yorum yapın