Peyniraltı Edebiyatı’nda Richard Brautigan var

Aralık 4, 2013

Peyniraltı Edebiyatı’nda Richard Brautigan var

PeyniraltiAralikKapakPeyniraltı Edebiyatı’nın 9. sayısında kapak konusu Richard Brautigan.

Brautigan dosyasında:

Taylan Taftaf’ın Brautigan Kütüphanesi kurucusu ve Brautigan’ın öğrencisi John F. Barber ile yaptığı röportaj, 6:45 Yayın Genel Yayın Yönetmeni Kaan Çaydamlı’dan Brautigan üzerine yazdığı bir deneme, Selim Bektaş’tan Amerika’da Alabalık Avı, Gamze Yeşildağ’dan Talihsiz Bir Kadın, Kerem Görkem’den ise Kürtaj kitaplarının incelemesi yer alıyor.

Peyniraltı Edebiyatı aralık ayında Brautigan’ın dışında Paris dosyasından sonra ikinci bir dosyaya da başlıyor: Edebiyatta İntihar. İntihar eden yazarlar, intihar eden roman karakterleri ve intihar üzerine denemelerin inceleneceği beş ay sürecek dosyanın birinci bölümünde Hande Örge’nin kaleme aldığı Nilgün Marmara ve Beşir Fuad yer alıyor.

Derginin 9. sayısında bir diğer başlık ise Etgar Keret röportajı. Selim Bektaş ve Aytaç Ars, ünlü İsrailli yazar Etgar Keret ile yeraltı edebiyatı, İsrail-Filistin, yazma eylemi, Kafka ve Bilek Kesenler üzerine keyifli bir röportaj gerçekleştiriyor.

Bu sayıda öykü, şiir ve illüstrasyonları ile yer alan isimler: Ahmet Gül, Taylan Taftaf, Kaan Çaydamlı, Erhan Cihangiroğlu, Kerem Görkem, Ufuk Usta, Selim Bektaş, Gamze Yeşildağ, Çağatay Demir, Mert Durmazer, Aytaç Ars, Tuğçe İçözü, Engin Yazan, Koray Koral, Erhan Cihangiroğlu, Sonat Yurtçu, Hande Örge, Zarife Uysal, Osman Utku, Burç Doğu, Tunç Gençer, Dilek Polat, Bengisu Gençay, Can Yalnız, Zeynep İlknur, Uygar Öztürk, Oruç Çakmaklı, Kanseres, Mehmet Akif Coşkun, Emin Ünlü, Taha Sertaç Gezer.

edebiyathaber.net (4 Aralık 2013)

Yorum yapın