Peyniraltı Edebiyatı’nda Marguerite Yourcenar var!

Ocak 15, 2014

Peyniraltı Edebiyatı’nda Marguerite Yourcenar var!

1491003_10151936176144965_1656419324_nOnuncu sayısıyla okurlarıyla buluşan Peyniraltı Edebiyatı, bu sayısını Marguerite Yourcenar’a ithaf ediyor.

Yourcenar dosyasında Sevin Okyay yazarın hayatını tüm yönleriyle ele alırken Selim Bektaş yazarın “Umarım bu kitap asla okunmaz” dediği “Ateşler” kitabını inceliyor. Engin Yazan, Yourcenar’ın İmparator Hadrianus’un ağzından yazdığı “Hadrianus’un Anıları” kitabını anlatırken Mehmet Akif Coşkun Yourcenar’ın bilinçaltını ve en saklı düşüncelerini anlattığı “Rüya ve Kader” kitabına farklı bir yorumla kaleme alıyor.

Aralık ayında Beşir Fuad ve Nilgün Marmara ile başlayan İntihar Dosyası ise ikinci bölümde Ernest Hemingway ve Jerzy Kosinski ile devam ediyor. Hande Örge, yazarları, edebi yönlerini ve intiharlarını kendi üslubuyla anlatıyor.

Peyniraltı Edebiyatı’nda bu ay yaptığı eserleri çöpe atarak ses getiren sanatçı Efe Işıldaksoy röportajı da yer alıyor. Aytaç Ars, Efe Işıldaksoy ile sanat, sanatın değeri konusunda farklı bir sohbet gerçekleştiriyor.

Dosya konularının dışında öykü, şiir, inceleme ve illustrasyonları ile: Altay Öktem, Nurhatun Aydın, Ufuk Usta,  Selim Bektaş, Sevin Okyay, Meltem Şahin, Mehmet Akif Coşkun, Engin Yazan, Hüseyin Adalı, Aylin Gökçe, Aytaç Ars, Mert Durmazer, İrem Kulaber, Özlem İnci, Uğur Uçkıran, Hande Örge, Taha Sertaç Gezer, Kader Büyükbingöl, Kerem Görkem, Ekin Deniz Kuzu, Mehmet Tutlu, Deli Soyka, Koray Koral, Emre Gürkan Kanmaz, Merve Kunak, Tuğçe İçözü, Burç Doğu ve Kanseres.

Peyniraltı Edebiyatı kitabevlerinin dışında 645dukkan.com üzerinden de sipariş edilebiliyor.

twitter.com/peyniralti

facebook.com/peyniraltiedebiyati,

edebiyathaber.net (15 Ocak 2014)

Yorum yapın