Peyniraltı Edebiyatı’nda Gezi Parkı ve Cemal Süreya var

Haziran 29, 2013

Peyniraltı Edebiyatı’nda Gezi Parkı ve Cemal Süreya var

Peyniraltı Edebiyatı, Temmuzda 4. sayısıyla okurlarıyla buluşuyor. Dergi bu ay Cemal Süreya ve Gezi Parkı özel iki dosya konusu ve iki farklı kapakla raflardaki yerini alacak. Alper Canıgüz, Şenol Erdoğan ve Cem Akaş Gezi dosyasına konuk olurken Sina Akyol ve Çağlayan Çevik de Cemal Süreya dosyasına katkıda bulunuyor.
Aynı zamanda derginin editörlüğünü de üstlenen yazarlardan Dicle Öndeş, Cemal Süreya’nın bilinmeyen yönleriyle “Onüç Günün Mektupları”nı ele alırken, Seçil Epik “Şairin Poetikası”na dair ayrıntılı bir inceleme yapıyor. Genel Yayın Yönetmeni Selim Bektaş ise ayrıca “Hatice’nin Perdeleri” adlı öyküsüyle Gezi sürecine başka bir gözle bakıyor. Aytaç Ars, Yağız Gönüler, Emin Ünlü ve Mehmet Ekiz ise yine şiirleriyle bu sayıda yer alıyor. Derginin kapak çizimleri ve illüstrasyonlar Cem Hasan, Kaan Demirçelik, Taha Sertaç Gezer ve Oruç Çakmaklı’ya ait.

Uygar Öztürk, George Orwell’ın “Bin Dokuz Yüz Seksen Dört” kitabı incelemesi, Elmasnur Yılmaz ise Ken Kesey’nin “Guguk Kuşu” kitabının hem kitap hem film tahlilini yaparak günümüz distopyasına ve deliliklerine atıfta bulunuyorlar.

Mert Durmazer, Gamze Yeşildağ, Tarık Şimşek, Gülin Dede Tekin, Nihan Tandoğan, Merve Kunak, Ahmet Ekrem Çelikel, Kerem Görkem, Mehmet Tutlu, Okursanyazarım ve Tolga Atmaca ise birbirinden farklı öyküleriyle 4. sayıya renk katıyor.

Şenol Erdoğan ve Cem Akaş Gezi Parkı dosyasında ekibin sorularını sözlerini sakınmadan yanıtlıyor, Alper Canıgüz ise dosyanın sonsözünü söylüyor. Sina Akyol ve Çağlayan Çevik’in kaleminden Cemal Süreya’yı okurken şairin hiç bilmediğimiz bir dünyasına giriş yapmış oluyoruz.

edebiyathaber.net (29 Haziran 2013)

Yorum yapın