Peyniraltı Edebiyatı’nda Dante var!

Şubat 5, 2014

Peyniraltı Edebiyatı’nda Dante var!

PeyniraltıDanteŞubatKapakİtalyan şair Dante’nin incelendiği Şubat sayısında; Prof. Dr. Oğuz Karakartal Türk Edebiyatı’nda Dante’nin ve İlahi Komedya’nın Etkisi’ni yazarken; Engin Taşkaya İlahi Komedya ve Cehennem’i, Hande Örge Cennet’i, Engin Yazan ise “Araf”ı anlatıyor.

İncelemelerin dışında Dante dosyasında, Selim Bektaş “Öteki Cehennem” adlı öyküsüyle farklı bir cehennem tasviri yaparken; Aytaç Ars okurlara “Cehenneme düşenler için  13 İğrenç Öneri”sunarak Dante dosyasına farklı bir şekilde yaklaşıyorlar.

İntihar Dosyası ise 3. Bölümü “İntihar Eden Kitap Karakterleri” ile devam ediyor. Dosyada Gamze Yeşildağ Jack London’un Martin Eden karakterini incelerken İrem Kulaber Thomas Hardy’den Tess’i yazıyor.

Dergide bu ay öykü, şiir ve illustrasyonlarıyla bulunan isimler: Nilay Eşli, Oğuz Karakartal, Erik Svefoft, Hande Örge, Engin Yazan, Xavi Azorin, Ufuk Usta, Engin Taşkaya, Celal Şakar, Aytaç Ars, Kadir Aydemir, Nurhatun Aydın, Mehmet Tutlu, Korkut Kabapalamut, Utku Gürol, Selim Bektaş, Taha Sertaç Gezer, Ceren Gürleyen, Emin Ünlü, Onur Tuncay, Gamze Yeşildağ, İrem Kulaber, Emre Gürkan Kanmaz, Aylin Gökçe, Mehmet Akif Coşkun, Ahmet Ekrem Çelikel, Uygar Öztürk, Bengisu Gençay, Ümit Kılıç, Sonat Yurtçu, Koray Koral.

edebiyathaber.net (5 Şubat 2014)

Yorum yapın