Peyniraltı Edebiyatı’nda Bukowski var

Ağustos 1, 2013

Peyniraltı Edebiyatı’nda Bukowski var

Peyniraltı Edebiyatı dergisinin 5. sayısı çıktı.

Ramadan Nalcıoğlu’nun tasarımıyla daha profesyonel bir görünüme kavuşan dergi, bu aydan itibaren fanzin değil dergi olarak raflardaki yerini alıyor. Her ay başka bir yazara ithafla çıkan derginin kapağında Cem Hasan’ın çizimiyle Charles Bukowski var. Şenol Erdoğan, son kitabı “Meat Kuşağı”ndan bölümlerle dosyaya büyük katkıda bulunuyor. Yağız Gönüler ise, “Bukowski Okumaya Nereden Başlanır?” yazısı ve yazarın ‘Gülün Gölgesi’ adlı eserinin incelenmesiyle, derinlemesine bir Bukowski incelemesi yapıyor. Kerem Görkem ise, Bukowski’nin“Sıcak Su Müziği” adlı kitabını ele alıyor.

Peyniraltı’nın dosya konusu ise “Paris”. Dicle Öndeş, Eda N. Keleş, Çağlayan Çevik, Özden Demir, Gamze Yeşildağ, Merve Kunak, Mehmet Ekiz; Hemingway, Perec, Baudelaire, Benjamin, Sartre, Beauvoir, Sadık Hidayet ve Foucault gibi isimler üzerinden bir Paris güzellemesi yapıyor. Taha Sertaç Gezer çizimleriyle dosyaya katkı sağlarken, derginin Genel Yayın Yönetmenliğini de yapan Selim Bektaş ise Boris Vian üzerine hikâyesi ile “Paris’ten yolu geçenler” dosyasına keyifli bir katkıda bulunuyor.

Derginin bu ayki konuğu ise Altay Öktem. Kara bir şiir: Altay Öktem röportajı, derginin editörlerinden Seçil Epik imzasıyla okuyucuyla buluşuyor.

H.G. Wells’in “Zaman Makinesi”, Uygar Öztürk’ün anlatımıyla, basımından neredeyse yüz yirmi yıl sonra yeniden canlanıyor. Dosya konuları dışında, Peyniraltı Edebiyatı yine şiir ve öykülere de yer veriyor. Dergide, Aytaç Ars, Yeşim Gürsucu, Yağız Gönüler ve Tarık Şimşek şiirleriyle yer alırken; Gülin Dede Tekin, Kerem Görkem, Yusuf Hanım, Mehmet Tutlu, İrem Kulaber, Gamze Yeşildağ ve Tolga Atmaca da birbirinden farklı öyküleriyle okurla buluşuyor. Merve Kunak ise “Ege’nin Sesleri” adlı yazısıyla sizi ufak bir Ege gezisine çıkarıyor.

Fanzin olarak yayın hayatına başlayan Peyniraltı Edebiyatı, hem boyutunu, sayfa sayısını artırarak hem de içeriğini zenginleştirerek Ağustos ayından itibaren “Edebiyat Dergisi” listelerine adını yazdırarak devam ediyor. Dergi İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere yirmi farklı şehre dağıtım yapıyor ve bu aydan itibaren “6:45 Dükkan” üzerinden internetten de satışa sunuluyor.

edebiyathaber.net (1 Ağustos 2013)

Yorum yapın