Peyniraltı Edebiyatı’nda bu ay George Orwell var!

Nisan 7, 2014

Peyniraltı Edebiyatı’nda bu ay George Orwell var!

peyniraltı_nisankapak13. sayısıyla okurlarının karşısına çıkan Peyniraltı Edebiyatı bu ay George Orwell’a odaklanıyor.

George Orwell dosyasında Sevin Okyay, “Hangi Orwell” yazısıyla yazarı beyazperde üzerinden değerlendirirken, Selim Bektaş yazarın kült distopyası 1984’ü “2+2=5” adlı yazısında inceliyor. Kerem Görkem’in Hayvan Çiftliği’ni nasıl okunması gerektiğini yazdığı dosyada Uygar Öztürk ise Orwell üzerine bir deneme ile yer alıyor.

Orwell dosyasının en önemli isimlerinden biri de Halide Edip Adıvar. Peyniraltı Edebiyatı, Hayvan Çiftliği’ni 1954 yılında MEB yayınları için çeviren Adıvar’ın kitaba yazdığı önsözü 60 yıl sonra okurlarıyla paylaşıyor.

Derginin bu sayısında; Can Küçükoğlu, Sevin Okyay, Kerem Görkem, Birhan Engin, Halide Edip Adıvar, Uygar Öztürk, Erhan Cihangiroğlu, Selim Bektaş, Serap Aslı Araklı, Meryem Coşkunca, Fatih Külahçı, İsmail Sertaç Yılmaz, Kader Büyükbingöl, Serdar Şekerci, Sonat Yurtçu, Ahmet Çizmecioğlu, Nurhatun Aydın, Erim Şişman, Ümit Kılıç, Emin Ünlü, Ömer Faruk Abacı, Uğur Uçkıran, Zarife Uysal, Baran Can Sayın, Mehmet Tutlu, Gökhan Duranal, Tolga Tuna ve Aytaç Ars öykü, şiir, inceleme ve illüstrasyonlarıyla yer alan isimler.

Dergiye abone olmak için tıklayınız>>>

edebiyathaber.net (7 Nisan 2014)

 

Yorum yapın