Peyniraltı Edebiyatı yeni sayısını Sabahattin Ali’ye ayırdı

Haziran 2, 2015

Peyniraltı Edebiyatı yeni sayısını Sabahattin Ali’ye ayırdı

sabahattinaliPEPeyniraltı Edebiyatı, 26. sayısını Sabahattin Ali’ye ayırdı.

2 Nisan 1948’de “devlet” tarafından katledilen Sabahattin Ali, geçen zamana rağmen hâlâ çok okunan yazarların başında geliyor.

Sabahattin Ali dosyasında;

Semih Gümüş, Sabahattin Ali’yi geçmişten günümüze; klasik ve modern arası bir köprü olarak anlatıyor.

Onur Behramoğlu, Kuyucaklı Yusuf’tan İçimizdeki Şeytan’a, Marko Paşa’dan Kürk Mantolu Madonna’ya ve hatta Peyami Safa’ya kadar uzanıp incelikli bir Sabahattin Ali atlası sunuyor.

Tümdar Bender, İçimizdeki Şeytan’da ve Sabahattin Ali’de yazar-aydın kavramı üzerine yazdığı incelemeyle yer alırken, Emre Kundakçı Sabahattin Ali karakterlerinde entelektüelliği incelediği “Okuyup Üfleyenler” yazısıyla yer alıyor.

Elif Benan Tüfekçi, yazısında Sabahattin Ali öykülerinde “tutku” ve “çatışma”yı yazdı.

Merve Güven’in Markopaşa Dergisi’nin serüvenini ve Sabahattin Ali’nin muhalefet anlayışını yazdığı yazı da dergide önemli bir yer tutuyor.

Mehmet Özkan Şüküran, Sabahattin Ali’nin şair yönünü ve şiirlerini ele aldığı “Dağı Mesken Etmiş Bir Şair” adlı yazısıyla Sabahattin Ali dosyasında.

Kitap incelemelerinde ise Oğuzhan Yeşiltuna, Kuyucaklı Yusuf’u; Soner Sezer ise Kürk Mantolu Madonna’yı özgün bir şekilde yorumluyor.

Dosyaya illustrasyonları ile katkıda bulunanlar: Taha Sertaç Gezer, Güneş Engin, Seren Suyabatmaz, Yunus Kılıç, Özgür Öztürk ve Cansu Taştan.

Öykü ve şiirleri ile Emre Varışlı, Abdülkadir İnce, Cem Tunçer, Mehmet Tutlu, Mert Özer, Sonat Yurtçu, Tunahan Kahraman, Ali İhsan Bayır, Cem Ardıç, Çağrı Topsöken, Doğuhan Uzun, Eren Bozkurt, Koray Koral, Mehmet Oktay Buğa, Mustafa Uysal dergide yer aldı.

edebiyathaber.net (2 Haziran 2015)

Yorum yapın