Petina Gappah’ın ödüllü romanı “Hafıza Defteri” yayımlandı

Eylül 23, 2016

Petina Gappah’ın ödüllü romanı “Hafıza Defteri” yayımlandı

1474451096_hafiza_defteriPetina Gappah’ın “Hafıza Defteri” adlı ödüllü romanı, Altın Kitaplar etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Öyküleriyle The Guardian’ın “ilk kitap ödülü”ne layık görülen Zimbabve’li yazar Petina Gappah’ın okurlarından tam not alan romanı Hafıza Defteri, geçmiş ile şimdi arasında gidip gelirken yoksul mahalleleri ile zenginlerin banliyölerinde akıp giden etkileyici bir hikâye anlatıyor bizlere. İncelikle işlenmiş bir kurguya kedimizi bırakırken bir yandan da sistem kurbanı sıradan insanların ıstırap dolu yaşamlarına tanıklık ediyoruz.

Hafıza Defteri’nin anlatıcısı Memory, cinayetten hüküm giyip Zimbabve’de Chikurubi Hapishanesi’ne kapatılan ve idam edilmeyi bekleyen albino bir kadındır. Onu küçük yaşta yanına alan Lloyd Hendricks’i öldürmekten suçlu bulunmuştur. Avukatı, temyiz talebinin parçası olarak ondan olayları hatırladığı şekliyle kâğıda dökmesini ister; ayrıca yazacaklarını, hikâyesiyle ilgilenen Amerikalı bir gazeteciye de ulaştıracaktır.

Memory yazmaya başlar, anılar hafızasının kuytularından çıkıp önüne serilir. Peki ama her şey onun anlattığı şekilde mi gerçekleşmiştir? Kendini inşa ettiği geçmiş, ya hakikat değil de yanılsamalardan örülmüşse?

edebiyathaber.net (23 Eylül 2016)

Yorum yapın