Peter Brown’dan çocuklara üç resimli kitap daha

Şubat 8, 2019

Peter Brown’dan çocuklara üç resimli kitap daha

Ödüllü çizer Peter Brown’un yazdığı ve resimlediği Chowder, Sıçrayan Süper Chowder ve Dodo’nun Uçuşu kitapları, okul öncesi dönemdeki çocuklar için Sevin Okyay çevirisiyle hep kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

New York Times En İyi Resimli Kitap Ödülü dahil olmak üzere birçok ödülün sahibi olan ve kitapları New York Times Bestseller Listesi’nde beş kez yer alan Peter Brown’ın üç resimli kitabı daha çocuk okurlara ulaşıyor. Kitaplar, okul öncesi dönemdeki çocukları yeni maceralara davet ediyor.

Daha önce hep kitap’tan Öğretmenim Bir Canavar, Arkadaşım Olacaksın, Bay Kaplan Yabana Çıkıyor, Meraklı Bahçe adlı resimli kitapları ve Vahşi Robot romanı çıkan Peter Brown’ın üç yeni kitabı çocuk okurlarla buluşuyor: Chowder, Sıçrayan Süper Chowder ve Dodo’nun Uçuşu.

CHOWDER

Ne kadar çaba gösterirse göstersin buldog Chowder, mahalledeki diğer köpeklere hiç mi hiç uyum sağlayamaz. Yerel evcil hayvan bahçesinde arkadaş edinme şansı olduğuna inanır.

SIÇRAYAN SÜPER CHOWDER

Chowder, Fabu Köpek Eğitim Kampı’na gider. Diğer köpeklerin arasında kendini yine farklı hisseder. Düzenlenecek yarışmada sıra dışı yeteneğini sergilemeye karar verir.

DODO’NUN UÇUŞU

Penguen ve arkadaşlarının uçamamak gibi ortak bir dertleri vardır. Hiçbir şeye kuşbakışı bakamamaktan yorulmuşlardır. Uçmak için bir makine icat etmeye karar verirler. Gökyüzündeki maceraları da böyle başlar.

Çeviri Derneği’nin 2014 Onur Ödülü’ne layık görülen, Harry Potter kitaplarının da çevirmeni olarak tanınan Sevin Okyay’ın Türkçeleştirdiği Chowder, Sıçrayan Süper Chowder ve Dodo’nun Uçuşu, 8 Şubat’tan itibaren hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.

PETER BROWN HAKKINDA

1979 New Jersey doğumlu yazar ve çizer. Resimli kitaplara verilen en önemli ödüllerden olan biri olan Caldecott Ödülü, New York Times En İyi Resimli Kitap Ödülü dahil birçok ödülün sahibi oldu. Peter Brown’un kitapları beş kez New York Times Bestseller Listesinde yer aldı.

Bilgi için:

www.hepkitap.com.tr

facebook.com/hepkitapp

twitter.com/hep_kitap

instagram.com/hep_kitap

edebiyathaber.net (8 Şubat 2019)

Yorum yapın