Pera Müzesi’nde Ocak söyleşileri: Sanat ve beden üzerine

Ocak 21, 2016

Pera Müzesi’nde Ocak söyleşileri: Sanat ve beden üzerine

1453189523_big_art_9Pera Müzesi “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi” sergisi kapsamında Ocak ayında üç farklı etkinlik düzenliyor. Caden Manson ve CANAN’ın konuşmacı olacağı ve biriken işbirliğiyle düzenlenen ilk iki etkinlikte performans sanatının diğer sanat disiplinleriyle ilişkilerine değinilirken, 29 Ocak Cuma günü düzenlenen “LeşX” başlıklı şiir performansını Efe Murad gerçekleştiriyor.

Caden Manson ve yenilikçi performans

Big Art Group’un kurucularından Caden Manson, Pera Müzesi’nde 23 Ocak Cumartesi günü saat 14:30’da “Aracı Olan Bedenler: Big Art Group’un Tarihi” başlıklı bir konuşma gerçekleştiriyor. New York kökenli bir deneysel performans topluluğu olan 1999’da Caden Manson ve Jemma Nelson tarafından kurulan Big Art Group, kültürlerarası etkileşime odaklanıp metin, teknoloji ve deneysel iletişim yöntemlerini kullanarak yenilikçi performanslar ortaya koyuyor.

CANAN’dan ‘kendini sahneleme’

Farklı disiplinlerde ürettiği işleriyle tanınan CANAN, 27 Ocak Çarşamba günü saat 18:30’da Bir Mücadele Aracı Olarak Sanatçının Bedeni başlıklı bir konuşma gerçekleştiriyor. CANAN, konuşmasında performanslarından, kendini sahnelemekten ve feminizmden söz ediyor. CANAN, ABD ve Almanya’da çeşitli misafir sanatçı programlarına katılan üretken bir sanatçı. Türkiye dışında Hollanda ve Slovenya’da yapıtlarını sergileyen sanatçının kişisel sergi ve projeleri arasında Siyah Beyaz Galeri’de açtığı “Yalvarırım Bana Aşktan Söz Etme”, x-ist’te gerçekleştirdiği “Türk Lokumu” ve “Bıyık Kedide de Vardır” yer alıyor.

Efe Murad’dan şiir performansı

Şair ve tarihçi Efe Murad “LeşX” başlıklı şiir performansını 29 Ocak günü Uzun Cuma kapsamında saat 20:00’da gerçekleştiriyor. Murad şiirini “basbayağı karanlık ve tüm çıplaklığıyla dünyaya dair” diyerek tanımlıyor. Princeton Üniversitesi’nde felsefe okuyan, halen Harvard Üniversitesi’nde tarih doktorasına devam eden Efe Murad’ın yayınlanmış 5 şiir kitabı dışında şiir çevirileri de bulunuyor.

Etkinlikler ücretsiz.

Caden Manson söyleşisinin dili İngilizce, simültane çeviri yapılacak.

edebiyathaber.net (21 Ocak 2016)

Yorum yapın