Pera Müzesi yeni sergileri: “Çiftdüşün: Çiftgörü” ve “José Sancho: Erotik Doğa”

Mayıs 31, 2017

Pera Müzesi yeni sergileri: “Çiftdüşün: Çiftgörü” ve “José Sancho: Erotik Doğa”

Pera Müzesi, sezona iki yeni sergiyle devam ediyor: “Çiftdüşün: Çiftgörü” sergisi metin ve imge arasındaki çok yönlü ilişkiyi sorgularken, “José Sancho: Erotik Doğa” sergisi kendine has kavramsal üslubuyla Kosta Rika sanatında önemli bir yer edinen José Sancho’nun heykellerini bir araya getiriyor. Sergiler 6 Ağustos’a kadar devam ediyor.

1496135593_ciftdusunciftgorusergisi_gorsel__3_Pera Müzesi’nin “Çiftdüşün: Çiftgörü” sergisi, George Orwell’ın 1984 romanında kullandığı “Çiftdüşün” kavramına bir göndermeyle isim buluyor ve güncel sanatçıların metin ve imge arasındaki ilişkiye ışık tutan eserlerinden bir seçki sunuyor. Küratörlüğünü Alistair Hicks’in üstlendiği sergi, 1970 ve 1980’lerde etkin rol oynayan Moskova kavramsalcılarıyla başlıyor ve tüm dünyadan 34 sanatçının yapıtları aracılığıyla metinle imge arasında yeni bir düşünme dengesini gözler önüne seriyor. Sergideki sanatçılar Yuri Albert, Nikita Alexeev, Kader Attia, Sarnath Banerjee, Erik Bulatov, Hera Büyüktaşçıyan, Olga Chernysheva, Aslı Çavuşoğlu, Marilá Dardot, Marcel Dzama, Tracey Emin, Merike Estna, Claire Fontaine, Sandra Gamarra, Duan Jianyu, Ali Kazma, William Kentridge, Waqas Khan, Anselm Kiefer, Galim Madanov & Zauresh Terekbay, Marko Mäetamm, Mónica de Miranda, Ciprian Mureşan, Arkadiy Nasonov, Bruce Nauman, Pavel Pepperstein, Raymond Pettibon, RAQS Media Collective, Thomas Ruff, Nedko Solakov, Erdem Taşdelen, Gavin Turk, Keith Tyson ve Yangjiang Group’dan oluşuyor.

Studio Wall Drawing Pyramid“José Sancho: Erotik Doğa” sergisi ise Pera Müzesi’nin José Sancho Vakfı iş birliği, Kosta Rika Büyükelçiliği himayesi ve Ekore’nin nakliye sponsorluğunda düzenleniyor. Küratörlüğünü María Enriqueta Guardia-Yglesias’ın üstlendiği sergi, eserlerinin niteliği ve tutarlılığı ile öne çıkan José Sancho’nun (d. 1935), hayvanlar ve kadın bedeni temalarına odaklanan eserlerinden bir seçki sunuyor. José Sancho içselleştirdiği evreni ve yaratıcılığını özgürce yaşadığı doğal dünyayı son derece kişisel bir tarzda ele alıyor.

Pera Müzesi Salı’dan Cumartesi’ye 10:00 – 19:00 saatleri arasında, Pazar günleri ise 12:00 – 18:00 saatleri arasında gezilebilir. Müzede Cuma günleri hem uzun hem de ücretsiz! “Uzun Cuma”larda müze 18:00 – 22:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. “Genç Çarşamba” günlerindeyse tüm öğrenciler müzeyi ücretsiz ziyaret edebilir.

edebiyathaber.net (31 Mayıs 2017)

Yorum yapın