hep kitap ve Pera Müzesi’nin hayata geçirdiği “Uydurmanın İncelikleri” söyleşi dizisi başlıyor

Ocak 21, 2018

hep kitap ve Pera Müzesi’nin hayata geçirdiği “Uydurmanın İncelikleri” söyleşi dizisi başlıyor

hep kitap ve Pera Müzesi’nin hayata geçirdiği Uydurmanın İncelikleri söyleşi dizisi 21 Şubat Çarşamba akşamı 19.00’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda başlıyor. hep kitap’ın yayınladığı Uydurmanın İncelikleri: Kurmaca Üzerine Kişisel Yaklaşımlar kitabında deneyimlerini paylaşan yazarlardan Seray Şahiner, İsmail Güzelsoy ve Doğu Yücel, Hakan Bıçakcı moderatörlüğünde bir araya gelerek “uydurma”nın sancılı sürecini konuşacaklar. 

hep kitap, Hakan Bıçakcı’nın hazırladığı Uydurmanın İncelikleri: Kurmaca Üzerine Kişisel Yaklaşımlar adlı kitabında sadece yazmak isteyenler için değil, sevdikleri yazarların çalışma odalarına girip etrafa şöyle bir göz atmak isteyenler için de olağanüstü bir kaynak sunuyor. Kitapta Türkçe edebiyatın güçlü kalemleri, Bıçakcı’nın hazırladığı soruları yanıtlıyor. Başar Başarır, Doğu Yücel, Fuat Sevimay, Hakan Günday, İsmail Güzelsoy, Jale Sancak, Mahir Ünsal Eriş, Mario Levi, Mine Söğüt, Murat Özyaşar, Müge İplikçi, Nermin Yıldırım, Seray Şahiner ve Yavuz Ekinci gibi yazarların yer aldığı kitap, dünya edebiyatından örneklerden, teorik ipuçlarından ve en önemlisi yazarların samimi cevaplarından oluşuyor.

hep kitap ve Pera Müzesi işbirliğinde, bu kitaptan yola çıkarak düzenlenen “Uydurmanın İncelikleri” başlıklı yazarlarla söyleşi dizisi; “Uydurmanın Süreci” temasıyla 21 Şubat 2018, Çarşamba akşamı 19.00’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda başlayacak. Kitapta yer alan yazarların yaklaşım, yöntem ve önerilerine bir adım daha yakından bakma olanağı sunan ve toplam 4 etkinlikten oluşan söyleşiler mart, nisan ve mayıs aylarında da farklı temalarla devam edecek.

“Uydurmanın Süreci” temalı ilk söyleşide Seray Şahiner, İsmail Güzelsoy ve Doğu Yücel, Hakan Bıçakcı moderatörlüğünde “uydurma”nın sancılı sürecini konuşacaklar. Boş ekrana bakmalar, depresyon hırkaları ve buruşturulup atılan kâğıtlar… Filmlerin vazgeçilmez sahnelerine konu olan yazar tıkanması gerçekten kaçınılmaz mıdır? Yazdığımız dosya tam olarak ne zaman biter, kaç taslak yalanıp yutulmuş olmalıdır? Bu çileli süreçte yazarın yanında kimlerin durması en sağlıklı sonucu verir?

Yazarlar, söyleşi sonrasında okurlar için kitaplarını da imzalayacaklar. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlik için yerler sınırlıdır.

Adres: Meşrutiyet Caddesi No: 65 Tepebaşı, Beyoğlu, 34430 İstanbul

Tel:      (0212) 334 99 00

UYDURMANIN İNCELİKLERİ HAKKINDA

Hakan Bıçakcı’nın hazırladığı Uydurmanın İncelikleri: Kurmaca Üzerine Kişisel Yaklaşımlar kitabı, hep kitap’ın, yazarın koçu olmak, kendi yazarlık hikâyesiyle başka yazarların yoluna ışık tutmak isteyenleri buluşturan Atölye serisi kapsamında okurlara ulaşıyor. Başar Başarır, Doğu Yücel, Fuat Sevimay, Hakan Günday, İsmail Güzelsoy, Jale Sancak, Mahir Ünsal Eriş, Mario Levi, Mine Söğüt, Murat Özyaşar, Müge İplikçi, Nermin Yıldırım, Seray Şahiner, Yavuz Ekinci… Kimi yazacaklarını önceden kalem kalem planlamayı seviyor, kimi akışına bırakmayı. Kimi ne anlattığına önem veriyor, kimi nasıl anlattığına. Kimi karakteri üstün görüyor, kimi olay örgüsünü. Kimi zaman zaman yazar tıkanması yaşıyor kimi içinden taşan yazma dürtüsünü kontrole alma ihtiyacı hissediyor… Hepsinin kitaplarını büyük bir haz alarak okusak da aslında her biri birbirinden farklı, bazen de birbirinin tam zıddı. Türkçe edebiyatın güçlü kalemleri bu defa Hakan Bıçakcı’nın hazırladığı soruları yanıtlıyor.

Dünya edebiyatından örneklerle, teorik ipuçlarıyla ve en önemlisi yazarların samimi cevaplarıyla eşsiz bir kitaba dönüşen Uydurmanın İncelikleri, sadece yazmak isteyenler için değil, sevdikleri yazarların çalışma odalarına girip etrafa şöyle bir göz atmak isteyenler için de olağanüstü bir kaynak!

Bilgi için:

www.hepkitap.com.tr

facebook.com/hepkitapp

twitter.com/hep_kitap

instagram.com/hep_kitap

edebiyathaber.net (12 Şubat 2018)

Yorum yapın