“Pera Günlükleri” dizisi, beşinci kitap “Kökenler Labirenti”yle sona eriyor

Kasım 6, 2017

“Pera Günlükleri” dizisi, beşinci kitap “Kökenler Labirenti”yle sona eriyor

Delal Arya’nın “Pera Günlükleri” dizisinin beşinci kitabı “Kökenler Labirenti”, 10 yaş ve üzeri okurlar için Can Çocuk Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Genç okurları İstanbul’da sırlarla dolu, çağlar arası benzersiz bir yolculuğa çıkaran “Pera Günlükleri” dizisi, okurlarının merakla beklediği beşinci kitap Kökenler Labirenti’yle sona eriyor!

Gizemli denizciler, efsaneleriyle ünlü şehirler, tuhaf güçleri olan antika eşyalar, yüzyıllar öncesinden kalma ipuçları, yeraltında yaşayan esrarengiz halklar ve eski bir otelin odalarına şifrelenmiş ipuçlarının etrafında dönen bir define avını konu alan “Pera Günlükleri” dizisi beşinci kitap Kökenler Labirenti’yle sona eriyor.

Lusin, Marmara Denizi’nin derinliklerinde yatan Labirent’te bilinmez bir geleceğe ve yüzleşmek zorunda olduğu bir geçmişe doğru yol alırken, Ran, Rudabe ve Hakan, İstanbul’un farklı çağlarına yaptıkları yolculuklardan yepyeni cevaplarla dönüyor. Halkını kurtarmaya çalışan Arietis, beklenmedik bir sırrın bekçiliğini üstleniyor. Galata sokaklarında gerginlik artarken, Soy ve Konsey arasındaki savaş son dönemece giriyor. İpuçları bizi her şeyin başlangıcına, kökenlere götürdüğünde ise, sırlar bir olup aynı soruyu aydınlatıyor: Yoksa her şey bir Masal mı?

Okurlarda araştırma ve tarih merakını körükleyen dizinin son kitabı, insanın en çok zarar verdiği şeyin yine kendi öyküsü olduğunu hatırlatıyor.

“Pera Günlükleri”nde Delal Arya’nın kalemine Sedat Girgin’in resimleri eşlik ediyor.

Kitaptan

İpuçları

Marmara Denizi’nin altında bir labirent

Üstü serafimlerle süslü bir zırh eldiveni

Obsidyenden yapılma siyah yüzeyli bir ayna

Kara Vapur adında esrarengiz bir gemi

Sorular

Kaynak neydi? Masal’la ne alakası vardı?

İstanbul’un ilk kütüphanesi neredeydi?

Marmara Denizi’nde kimsenin

bilmediği bir ada daha var mıydı?

Çok yakında geri gelecek olan şey neydi?

***

Ran Eltanin’in on iki yıllık hayatı boyunca kesinlikle emin olduğu bir şey varsa,

o da bugün tamı tamına on üçüncü yaşına gireceğiydi. Fakat şaibeli bir durum söz konusuydu.

Çünkü Ran zamanda yedi yüz yirmi beş yıl geriye gitmişti. O an biri çıkıp Ran’a sorsa,

evinde doğum gününü kutlamak yerine burada, içerisi gece göğündeki yıldızları andıran

mumlarla dolu kilisede olmayı bin kere tercih edeceğini söylerdi. Onun gözünde,

dört melek tasviri üstünde yükselen uçsuz bucaksız kubbesiyle ortaçağ Aya Sofya’sı

meyankökü, zencefil, yabanmersini ve tarçınla tatlandırılmış; lezzetine çölden gelen tütsülerin

karıştığı, karanlık, buruk, esrarengiz, insanın başını döndüren tılsımlı bir pastaydı.

Delal Arya

1979’da İstanbul’da doğan Delal Arya’nın çocukluğu gemilerde, kaptanlık yapan babasıyla okyanusları dolaşarak geçti. Maymunu ve papağanıyla birlikte denizlerde yaşadığı maceralar ve uzak ülkelerin atmosferi onu derinden etkiledi. Yazarlığa, daha bu yaşlardayken kaleme aldığı serüvenlerle başladı. İtalyan okullarını bitirdi. Bilgi Üniversitesi’nde Sinema ve Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. Gizemlere ve eski uygarlıklara olan merakı onu arkeoloji okumaya itti. İstanbul Üniversitesi Arkeoloji

Bölümü’nde Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi üzerine çalıştı. Bugün çocuk kitapları çeviriyor, çeşitli dergi ve gazetelerde seyahat yazıları yazıyor. “Pera Günlükleri” ve “Yedi Denizlerde” adlı fantastik macera dizilerini kaleme alan yazar, kitaplarını Afrika’ya giden bir konteyner gemisi veya vahşi hayvanlarla dolu, karlı bir ormanın içindeki kulübe gibi egzotik yerlerde yazmayı sevse de, şu anda eşi ve ikizleriyle birlikte Minnesota’da yaşıyor. Körler Ülkesi (Pera Günlükleri 1); Sırlar Oteli (Pera Günlükleri 2); Mühürlerin Muhafızı (Pera Günlükleri 3); Buzlar Şehri (Pera Günlükleri 4); Kanatlı Denizatının Peşinde (Yedi Denizlerde 1); İskelet Sahili’ndeki Sır (Yedi Denizlerde 2); Kükreyen Kırklar (Yedi Denizlerde 3) adlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıkıyor.

edebiyathaber.net (6 Kasım 2017)

Yorum yapın