Pengu’yla hayat çok eğlenceli!

Ağustos 7, 2015

Pengu’yla hayat çok eğlenceli!

pengu_kostum_partisi_kapak-1Selen Somer’in 3-6 yaş grubu çocuklar için yazdığı Pengu serisinin yeni kitapları Pengu Kırmızı Araba ve Pengu Kostüm Partisi, Uçanbalık etiketiyle yayımlandı.

Pengu hayatında ilk defa göz doktoruna gideceği için çok heyecanlı. Acaba doktor muayene sırasında canını acıtacak mı diye endişe edip duruyor. Ah, keşke yanında çok istediği ama babasının bir türlü almak bilmediği o oyuncak da olsaydı… Sahi, Pengu hayalini kurup durduğu oyuncağa sahip olduğunda her şey çok mu güzel olacak?..

Anaokuluna giden Pengu, kendine has renkli dünyasında ailesi ve arkadaşlarıyla maceradan maceraya koştururken hem eğlendiriyor hem düşündürüyor. Arkadaşlığın ve paylaşmanın önemini vurgulayan Pengu, sorunlarının üstesinden gelmeleri için minik okurlarını yüreklendirirken önemli bir paylaşımda bulunuyor: “Ben başardıysam sen de başarabilirsin!”

Selen Somer’in naif bir üslupla kaleme aldığı hikâyelerin satır aralarına özenle serpiştirdiği sorular, okurlarını, duygu ve davranışları üzerine düşünmeye yönlendirirken, miniklerin özeleştiride bulunma yeteneklerini geliştiriyor.

Okulöncesi çağındaki çocukları hayvanlarla insanların uyum içerisinde yaşadıkları gerçeküstü bir dünyayla tanıştıran “Pengu”, Nurten Deliorman’ın özgün çizimleriyle okurların hayal dünyasında adeta canlanıyor…

edebiyathaber.net (7 Ağustos 2015)

Yorum yapın