Penguin Kitap Kulübünde okuyucular sevdikleri yazarlarla Twitter’da bir araya geliyor

Şubat 28, 2012

Penguin Kitap Kulübünde okuyucular sevdikleri yazarlarla Twitter’da bir araya geliyor

Twitter’ı sevme nedenlerimizden birisi de beğendiğimiz sanatçılara, yazarlara sesimizi duyurma, onlarla iletişime geçme şansını bizlere sunuyor oluşu. Gerek yurt dışında gerekse ülkemizde ünlüler Twitter’ın isminin duyulmasında ve yaygınlaşmasında büyük rol oynadılar.

Twitter’ı aktif olarak kullanan yazarlara, mikroblog üzerinden kitapları, köşe yazıları ile ilgili fikirlerimizi söyleyebiliyoruz. Eğer şanslıysak o yazardan bu konuda geri dönüş bile alıyoruz.

Dünyanın önde gelen yayınevlerinde Penguin, Twitter’ın bu özelliğini kullanarak yazarlar ve okuyucuları arasında iletişimi sağlamak amacıyla bir çalışma yapıyor. Penguin Book Club ismi ile bir kitap kulübü kuran yayınevi, o ay belirledikleri kitapların yazarını, okuyucuları ile buluşturuyor.

Şubat ayında duyurulan Penguin Book Club’ın ilk konuğu The Weird Sisters romanının yazarı Eleanor Brown. 5 Mart günü yazar bir saatliğine okuyucuları ile romanı üzerine Twitter’da bir sohbet gerçekleştirecek. Okuyucular #readpenguin hashtagiyle Eleanor Brown’a romanı hakkında fikirlerini ve sorularını yöneltebilecekler.

Penguin her ay @PenguinUSA Twitter hesabı takipçilerini o ay için belirledikleri kitabı okumaları ve kitap hakkında fikirlerini söylemeleri için çağrıda bulunuyor. Penguin Book Club’a katılan okuyucular #readpenguin hashtagiyle kitap hakkında fikirlerini diğer okuyucular ile paylaşabiliyorlar. Ay sonunda da kitabın yazarı Twitter’da okuyucuların sorularını cevaplıyor. Şubat başından beri #readpenguin hashtagi 24 milyon gösterim ile 1.5 milyon kişiye ulaşmış.

Yazan: Bahadır Atasoy – sosyalmedya.co (28 Şubat 2012)

Yorum yapın