Penfest’te 500 bin TL’lik kalem satıldı

Kasım 15, 2018

Penfest’te 500 bin TL’lik kalem satıldı

Dünyaca ünlü prestij kalem üreticileri, koleksiyonerleri ve sanatçıları Çırağan Sarayı’nda düzenlenen Penfest’te bir araya geldi.Yoğun ilgi gösterilen festivale 2 günde 4 bin 500 kişi katıldı. Festivalde toplamda 500 bin TL’lik kalem satılırken, alıcısını bulan en pahalı ürün 12 bin euro değerindeki Montegrappa marka kalem oldu. Festivali düzenleyen markakalem.com’un Kurucusu Faruk Atalar, gördükleri ilgiden oldukça memnun olduklarını, festivali uluslararası boyuta taşımak istediklerini söyledi. “Penfest 2019 için çalışmalara başladık” dedi. 

İstanbul, dünyada ilk kez düzenlenen prestij kalem festivali Penfest’e ev sahipliği yaptı. Clairefontaine, Kilk, Manuscript, Colorverse, Sheaffer, TomoeRiver, Waldmann, Cross, De Atramentis, E+M, Faber-Castell, GrafvonFaber-Castell, J. Herbin, Kaweco, Lamy, Montblanc, Montegrappa, Namiki, Noodler’s, Parker, rOtring, Visconti, Diplomat, Scrikss, Tibaldi, Twsbi, Pilot, Rhodia ve Waterman gibi dünyaca ünlü prestij kalem markalarının en özel tasarımlarıÇırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen festivalde meraklılarıyla buluştu. Prestij kalem üreticileri, koleksiyonerler ve kalem tutkunlarını bir araya getiren festivalde kültür-sanat, siyaset, tarih ve akademiden de ünlü isimler yer aldı. 2 gün boyunca yoğun ilgi gösterilen festivali 4 bin 500 kişi ziyaret etti. Konuklar, kurulan Mürekkep Bar’da kalemleri farklı mürekkep çeşitleriyle deneme imkanı buldu. 

12 bin euroluk Montegrappa alıcısını buldu

Markakalem.com tarafından düzenlenen festivale, kalem işleme sanatçılarının eşsiz eserleri de damga vurdu. Oruç Gazi Kutluer ve Akif Gözcü gibi ünlü ustaların fiyatı 14 bin doları bulan altın ve mücevherlerle işlenmiş eserleri görücüye çıktı. GrafvonFaber-Castell markası ile lüks otomobil üreticisi Bentley’in iş birliği sonucu ortaya koyulan özel bir koleksiyon da ilk kez festivalde sergilendi. Parker’ın 130’uncu yılına özel sadece 1.300 adet ürettiği, 18 karatlık som altın uçtan oluşan 19 bin TL değerindeki ‘DuofoldTheCraft of Travelling’ adlı serisi de yerini aldı. Toplamda 500 bin TL değerinde 3 bin 200 adet kalem satışının gerçekleştiği festivalde satılan en pahalı ürün 12 bin euro değerindeki Montegrappa marka özel tasarım kalem oldu.

Festivalin açılış konuşmalarını yazar ve eleştirmen Doğan Hızlan ile eski Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı yaparken, ayrıca Türk edebiyatının ünlü kalemleri Buket Uzuner ve Feridun Andaç ile söyleşiler gerçekleştirildi.Sunucu ve yazar Metin Uca ile gün boyu ‘Kalemin Doğrusu’ yarışması düzenlenip,‘Yazı Tükanı’ ile kaligrafi sanatının incelikleri gösterildi. Koray Şerbetçi ve Prof. Dr. Muhittin Şimşek kalemin derin tarihi hakkında bilinmeyenleri aktardı. Derya Aslan’ın keyifli sohbeti ve soruları eşliğinde ünlü akademisyen Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ile ‘Kalem ve Diplomasi’, Prof. Dr. Nabi Avcı’yla da kalemler üzerine özel bir söyleşiye yer verildi.

edebiyathaber.net (15 Kasım 2018)

Yorum yapın