Penaber/Mülteci ödülle döndü

Temmuz 25, 2017

Penaber/Mülteci ödülle döndü

İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Ramazan Kılıç, yazıp yönettiği Penaber/Mülteci adlı kısa filmiyle Balkan Film Food Festivali’nden “En İyi Çok Kısa Film” ödülüyle döndü. Filmde başrolleri üniversitenin Mısırlı öğrencisi Fatima Hossam ile Suriyeli öğrencisi Mahmoud Al-Atassi canlandırdı.

Sabancı Vakfı tarafından düzenlenen ‘Mülteci Kadınlar’ konulu kısa film yarışmasında ikincilik ödülü kazanan Penaber/Mülteci filmi, Arnavutluk’un Pogradec şehrinde düzenlenen Balkan Film Food Festivali’nde “En İyi Çok Kısa Film” ödülünün sahibi oldu. İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Ramazan Kılıç’ın yazıp yönettiği Penaber/Mülteci adlı kısa film, 12 Balkan ülkesinden katılan 47 kısa film arasından büyük ödüle layık görüldü. Filmin başrollerini üniversitenin öğrencilerinden Mısırlı Fatima Hossam ile Suriyeli Mahmoud Al-Atassi canlandırdı.

1993 yılında Ağrı’da doğan Kılıç’ın kurmaca filmi “Penaber” 2.52 dakika uzunluğunda. Kısa film, Suriye’deki iç savaşta eşini kaybettikten sonra küçük kızıyla İstanbul’a göç etmek zorunda kalan bir kadının, küçük kızıyla geçmişteki hatıralarına ellerindeki “viewmaster” bir fotoğraf makinesi ile tutunmaya çalışmalarını konu alıyor. Taksim’de çekilen filmde gösterilen fotoğraflarda, karakterlerin Suriye’de terk etmek zorunda kaldıkları evleri de resmediliyor. Fotoğraflarda resmedilen evin dekorasyonunda ise filmde rol alan Suriyeli iki öğrenci, terk etmek zorunda kaldıkları evlerini yansıtmaya özen gösterdiler.

edebiyathaber.net (25 Temmuz 2017)

Yorum yapın