PEN Yazarlar Derneği’nden İstanbul seçimleri ile ilgili açıklama geldi

Mayıs 8, 2019

PEN Yazarlar Derneği’nden İstanbul seçimleri ile ilgili açıklama geldi

PEN Yazarlar Derneği iptal edilen İstanbul seçimleri ile ilgili açıklamada bulundu. Açıklama metni ise şöyle:

“Yıllardır, düşünce ve ifade özgürlüğünün savunucusu  yazarlar olarak, ülkemizde yaşanan hak ihlallerinin takipçisiyiz. 31 Mart Yerel seçimlerinin eşitlikten çok uzak koşullarda gerçekleştirildiğine, seçmen oylarına sahip çıkılması için verilen olağanüstü emeğe, sonuçlar açıklandıktan sonra yapılan sayısız itirazın geri çevrilişine tanık olduk.

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun görevini yapmaması için sürdürülen tüm sıra dışı girişimleri kınıyoruz. Seçim güvenliğini sağlamak, oylarımıza sahip çıkmak görev ve  sorumluluğunu taşıyan Yüksek Seçim Kurulu’na, alenen milletin gözleri önünde açık açık yapılan baskı ve tehditleri kınıyoruz. Bu baskı, tehdit   ve yönlendirme altında YSK’nın İstanbul Belediye Başkanı seçimini iptal etmesini kınıyoruz.  Bu kararın hukukun temel ilkeleriyle, demokrasi ilkeleriyle, YSK’nın benimsemesi gereken bağımsızlık ilkesiyle, yargı bağımsızlığıyla, taban tabana zıt olduğuna inanıyoruz.

PEN Yazarlar Derneği olarak millet iradesine, seçme ve seçilme hakkına, hukuka, demokrasiye sahip çıkmaya,  bu yolda birlik ve dayanışma sağlamaya, bu amaçla çalışmaya, mücadele etmeye kararlıyız. Kamuoyuna duyururuz.

PEN Türkiye Yönetim Kurulu

edebiyathaber.net (8 Mayıs 2019)

Yorum yapın