PEN Yazarlar Derneği Genel Kurulu yapıldı

Ocak 10, 2018

PEN Yazarlar Derneği Genel Kurulu yapıldı

PEN Yazarlar Derneği Olağan Genel Kurulu 6 Ocak Cumartesi Metin Deniz’in evsahipliğiyle İstanbul Beyoğlu Maya-Cüneyt Türel Sahnesi salonunda yapıldı.

Genel Kurul başlamadan önce Turhan Günay’a PEN Onur Ödülü sunuldu. Ödülü TÜYAP Adana Kitap Fuarı’nda olan Günay’ın yerine kızı Elif Günay aldı.

On yıldır PEN sitesini yöneten şair Nihat Ateş’e bu düzenli özverisi için şükran plaketi verildi.

Divan Kurulu Adnan Özyalçıner, Suca Dündar ve İlyas Orak’tan oluştu. Zeynep Oral’ın başkanlığındaki 2015-17 yönetimi oybirliğiyle aklandı. Genel Kurul sonrasında yapılan ilk Yönetim Kurulu toplantısında görev bölümü şöyle belirlendi:

Başkan: Zeynep Oral,

İkinci Başkan: Halil İbrahim Özcan,

Genel Sekreter: Tülin Dursun,

Sayman: Zeynep Aliye,

Uluslararası İlişkiler Sekreteri: Tarık Günersel,

Üyeler: Haydar Ergülen, Sevin Okyay.

Denetim Kurulu Zülfü Livaneli, Turan Parlak ve Ahmet Çakmak’tan, Onur Kurulu ise Deniz Kavukçuoğlu, İnci Aral ve İkna Sarıaslan’dan oluşuyor.

Hapisteki Yazarlar Komitesi Başkanı Halil İbrahim Özcan, Çeviri ve Dil Hakları Komitesi Başkanı Prof. Dr. Suat Karantay, Barış için Yazarlar Komitesi Başkanı Burhan Sönmez, Kadın Yazarlar Komitesi Başkanı Ulviye Alpay, Web Sitesi Editörü Nihat Ateş. Üç yıldır PEN ofisinde gönüllü emek veren  PEN üyesi şair ve ressam Şen Çakır’a teşekkürle tüy kalem armağan edildi.

PEN Genel Kurulu  tutuklu yazar ve gazetecilerin serbest bırakılması ve OHAL’in  bir an önce kaldırılması dilek ve talebi ile sona erdi.

edebiyathaber.net (10 Ocak 2018)

Yorum yapın