PEN Duygu Asena Ödülü Nazan Moroğlu’na sunuldu

Mart 8, 2018

PEN Duygu Asena Ödülü Nazan Moroğlu’na sunuldu

PEN Duygu Asena Ödül Töreni 5 Mart akşamı Goethe Enstitüsü’nün İstanbul kütüphanesinde yapıldı. Enstitü Müdürü Dr. Reimar Volker evsahibi olarak açış konuşması yaparak PEN Türkiye Merkezi ile işbirliği yapmaktan duyduğu kıvancı belirtti. PEN Başkanı Zeynep Oral hukukçu Nazan Moroğlu’na sunulan Duygu Asena Ödülü’nün bir şükran ifadesi olduğunu  açıkladı. 

“Sayın Nazan Moroğlu, hukukçu ve eğitimci bir aydın olarak kadın-erkek eşitliği başta gelmek üzere laik demokratik cumhuriyet değerlerini yapıtlarınız ve mücadeleniz ile cesurca savunduğunuz için size PEN Duygu Asena Ödülü’nü şükranla sunmaktan kıvanç duyarız,” sözlerinin yazılı olduğu ödül plaketini  İnci Asena verdi. Bunu Zeynep Göğüş’ün Nazan Moroğlu’nun hukuk mücadelesi ile kitaplarına dikkat çeken duygulu sunumu izledi.

Nazan Moroğlu saygı ve sevgi ile andığı Duygu Asena’nın kadın hakları açısından önemini belirtti, cumhuriyet devrimine saygısını yineledi, olumsuzlukların aşılacağına olan güvenini vurguladı; onu her zaman destekleyen eşi Erdoğan Beyin teşekkür borçlu olduğu kişi ve kurumlar arasında özel bir yeri olduğunu söyledi.

Ödül töreni kokteyl, tanışmalar ve sohbet ile sona erdi.  Nazan Moroğlu’nun ailesi ile hukukçu dostlarının yanı sıra kadın hakları mücadelesine emek vermiş her alandan  insanlar  törene katılanlar arasındaydı.  PEN’in sonraki etkinliği Dünya Şiir Günü bağlamında 24 Mart Cumartesi 17.00-19.00 Beyoğlu-Halep Pasajı Cüneyt Türel-Maya Sahnesi’nde yapılacak. PEN Şiir Ödülü’nün Cengiz Bektaş’a sunulacağı etkinliğe şiirseverler davetli.

edebiyathaber.net (8 Mart 2018)

Yorum yapın