Pek nüktedan abimizdin sen Yahya Kemal

Haziran 4, 2014

Pek nüktedan abimizdin sen Yahya Kemal

saka_alay_ve_hazircevaplariyla_yahya_kemal_kapak.inddHiç kitap yayımlamadan Türkçenin en büyük şairlerinden biri olmayı başaran Yahya Kemal’in bugün hâlâ unutulmayan sözlerini Sülayman Bulut çocuklar için bir araya getirdi.

Cumhuriyet dönemi şiirimizin en büyük temsilcilerinden Yahya Kemal’in şiirleri kadar güçlü sözleri, bugün hâlâ etkisini koruyorsa, bu sözler bu yüzdendir ki uçmamıştır.

Çocuklar için bugüne dek birbirinden değerli derlemeler yapan Süleyman Bulut, bu kez Yahya Kemal’in hafızalardan silinmeyen şaka, alay ve hazırcevaplarını bir kitapta topladı. Çocuklar bu kitapla Yahya Kemal’i daha yakından tanıyacak ve meşhur sözlerinin inceliklerine varacaklar.

Yahya Kemal’e sorarlar:

“Üstat, Ankara’nın nesini beğeniyorsunuz?”

Yahya Kemal, hiç duraksamadan yanıt verir:

“İstanbul’a dönüşünü!”

Edebiyatımızda yer etmiş önemli isimlerin nüktelerinin derlendiği bu özel dizinin devamı Can Çocuk’tan çıkmaya devam edecek.

Süleyman Bulut’un kendi dilinden…

“Ben küçükken büyükler hep aynı soruyu sorardı: ‘Büyüyünce ne olmak istiyorsun?’ İlkokulda ‘Öğretmen olmak istiyorum,’ derdim… Ortaokuldayken, pilot! Lisede tiyatro oyuncusu! İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde okurken anladım ki ben aslında harfleri seviyorum, başka şeyi değil. İstanbul Radyosu’na, özellikle çocuk programlarına radyo oyunları yazmaya başladım. İlk kitabım Kar Tanesi’ni de o yıllarda yazdım. Heyecan içinde Arkadaş Kitaplar’ı yöneten Erdal Öz’e gittim. Kendimi tanıtıp dosyayı uzattım. Erdal Abi, ‘On beş gün sonra gel,’ dedi. Benim için on beş yıl kadar uzun süren on beş günün sonunda Erdal Abi’ye gittiğimde, ‘Resimlemeye bile verdim’, demesin mi? Uçarak döndüm eve, yeni kitaplarımı yazmaya başladım…”

edebiyathaber.net (4 Haziran 2014)

Yorum yapın