Parklarda “kitap okuma odaları” açılıyor

Haziran 25, 2015

Parklarda “kitap okuma odaları” açılıyor

book-parkRusya’nın başkenti Moskova’da ‘kitap kurtları’ için kütüphane bahçeleri ve parklarında 100’ün üzerinde özel okuma odası açılacak. Projenin amacının, kütüphaneleri kent yaşamının içine taşıyarak okuma oranını artırmak olduğu belirtiliyor.

Dünyanın en çok kitap okunan ülkelerinden biri olan Rusya’da, başkent Moskova sakinleri için okuma keyfini yaz boyu daha konforlu kılacak bir hizmet hayata geçirilecek. Moskova’nın birçok noktasındaki kütüphane bahçeleri ile park ve meydanlarda, kitapseverler için 100’den fazla özel okuma odası açılacak. Okuma odalarının ziyaretçileri, burada kütüphaneye kaydolabilecek, kitap okuyabilecek ya da kitap alışverişinde bulunabilecekler.

Amaç kütüphaneleri kentin içine taşımak

Moskova Belediyesi Kültür Departmanı, projenin amacının kütüphaneleri kent yaşamının içine, sokağa ve parklara taşımak olduğunu açıkladı. Okuma odalarının bazıları kütüphanelerin bahçelerine inşa edilecekken, bazıları da ‘mobil’ şekilde tasarlanarak kentin farklı noktalarına taşınabilecek. Proje çerçevesinde okuma alışkanlığının artırılması için atölye programları, tartışma, yarışma gibi birçok kültürel etkinlik de düzenlenecek.

Moskovalı kitapseverler, VDNH Parkı, Gonçarov Parkı ve Arbat’ta bulunan Losev Evi’ndeki okuma odalarını ziyaret edebilir.

Rusya, NOP Dünya Kültür Skoru tarafından geçen yıl hazırlanan ‘en çok kitap okuyan ülkeler’ listesinde 7. sırada gösterilmişti. Rusya’da, vatandaşlar haftada ortalama 7 saat 6 dakika kitap okuyor.

edebiyathaber.net (25 Haziran 2015)

Yorum yapın