“Pal Sokağı” Erdal Beşikçioğlu yönetmenliğinde

Ekim 17, 2017

“Pal Sokağı” Erdal Beşikçioğlu yönetmenliğinde

Ferenc Molnar’ın “Pal Sokağı Çocukları” adlı eserinden uyarlanan ve Erdal Beşikçioğlu yönetmenliğinde tiyatro severlerle buluşacak olan “Pal Sokağı” 5 Kasım’da UNIQ Hall’de sahnelenmeye başlıyor.

Sezon boyu birbirinden farklı oyun sahneleyecek Tatbikat Sahnesi gençleri unutmuyor ve “Pal Sokağı” oyunuyla karşımıza çıkıyor.

Pal Sokağı Çocukları ile Kızıl Gömlekliler arasındaki ‘arsaya sahip olma’ oyunu, vatanını koruma mücadelesine dönüşürken sessizce; izleyiciyi haklılık kavramının göreceliğiyle baş başa bırakıyor. Bir savaşın sonunda bir taraf zafere ulaştığını sansa da birileri kaybediyor, zarar görüyor…

Yaşam nedir? Çocuklukla büyüklük arasına sıkışmış kısacık bir zaman? Oyunla gerçeğin birbirine karıştığı bir yanılsama? Kazananı, kaybedeni hiçbir zaman belli olmayan süresiz bir savaşın süreli bir parçası? Peki ya savaş? Kendi kendimizle ve de başkalarıyla, ihanet-sadakat, cesaret-korkaklık, güçlülük-zayıflık, haksızlık-adalet, masumiyet-hoyratlık, oyun-gerçek, kenetlenmek-ayrılmak, benim-senin, kaçmak-kalmak, yaşamak-uğruna ölmek arasında süregelen bir savaşta büyükken çocuk kalmak ya da çocukken büyük olmak ne kadar ayrışır birbirinden?

Koreograflığını Korhan Başaran’ın, Yönetmen Yardımcılığını Elvin Beşikçioğlu’nun yaptığı ‘Pal Sokağı’nın oyuncuları ise Deniz Sancak, Eren Akova, İlkyaz Arslan, Kaan Altay Köprülü, Mehmet Emin Karakaya, Mert Berkay İzgi, Metehan Kuru, Korkan Karabal, Simel Keçicioğlu, Sonay Eren, Talha Sezer, Yiğit Selçuk Doğan ve Orçun Ertaman.

edebiyathaber.net (17 Ekim 2017)

Yorum yapın