Özlen Çopuroğlu’dan: “Kalbime İyi Geliyor”

Haziran 27, 2019

Özlen Çopuroğlu’dan: “Kalbime İyi Geliyor”

Özlen Çopuroğlu’nun “Kalbime İyi Geliyor” adlı kitabı, Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“İnsanın en büyük sırrı kendisidir.”

Hayat bir yolculuk. Herkes başka bir hedef koyuyor yolculuğuna; asıl benliğine, yaşam amacına ya da hayatın anlamına ulaşmak. Oysa aslolan sonuç değil yolculuğun kendisidir. Ne varsa yolda, ne varsa O’nda. Yol doğası gereği engellerle gelir. Engelleri geçip devam etmek her zaman kolay değildir, bazen pes etmenin, geri dönmenin kıyısına gelir insan. Ama yol hep yürümeyi, durmadan devam etmeyi gerektirir.

İşte bu kitap zorlu yollara düşme cesaretini gösteren, gelişmeye, şifa bulmaya niyet eden herkes için yazıldı. Acıların paylaşılarak azalacağını bildiğimiz o eski güzel günlere özlemle sayfaların arasında ilerleyeceğiniz bu yolculukta yalnız değilsiniz. İlerlemek istediğiniz yolu tek başınıza yürümeyeceksiniz. Seçimlerinizin farkına vardıkça adımlarınızı da daha güçlü atacak ve sizi duyan, gören, bilen biri olduğunu içinizde duyacaksınız.

Arka Kapak Yazısı:

Derdini içine atarsan sadece senin olur, anlatırsan hepimizin derdi olur… 

Eğer biri sana iyi gelmediyse bil ki sen de ona iyi gelmedin. Onun arazlarıyla seninkinin çakışması ne kadar da doğal…

İnsan, kendinden başka kimse için tadilata giremez bu hayatta. Gerisi Allah kerim…

İşte bu yüzden bilmeyi değil, bilmemeyi sevdim ben. İnsan için, olma yolunda çabalamak sahici ve zinde bir meşgale. Her kim olursa olsun, “Leyla’ya kavuştum!” demek hangi Mecnun’un haddine, Mecnun’a kavuşmak hangi Leyla’nın?

Sürekli değişen ve gelişen olmak istemek, bunu gerçekleştirebilmek ne tılsımlı bir şey… Sır arıyor ya insan dünyada, buyur sana çözülesi bir sır.

Aşkı anlatanları gördüğünde mucizevi olanın anlatıcı olduğunu sanma sakın, AŞK bizzat mucizenin kendisidir zaten.

Hoş konuşan insanları dinlemek güzeldir ama hepsi o kadar…

Efsaneleştirilen insanların, aslında efsaneleri büyüktür unutma.

Her şeyin kendi seçimlerimin sonucu olduğu hep küpe olmuştur kulağıma.

Ne güzeldir ayet:

“Helak olan bilerek helak olsun, yaşayacak olan da bilerek yaşasın!”

O yüzden gel, bilerek anlat içini ki, derdin herkesin derdi olsun. Herkesin olan kolay iyileşir.

Yazar Hakkında: 

2006’da annesi Nilüfer’i kaybettikten sonra evde annesinin tüm aile bireylerine yazdığı kapalı zarflarda mektupları ve torunu Lara’ya bıraktığı kurdele ile bağlı defteri bulduktan sonra, söz uçar yazı kalır diyerek eline kalem alanlardan Özlen Çopuroğlu.

2007 yılında Hürriyet Grubu’nda “Anneyiz. Biz” ile başlayan köşe yazılarına

hurriyetaile.com çatısı altında devam etmekte ve unutulan kokuları kendisi gibi özlemle hatırlayanlarla çoğalmakta olduğuna inanıyor.

2009’da ev kokusu markasını tescilleyip, “Anne bak kızıma ne yazdım” evkokusu kitabını çıkarmış ve Fransa Gourmand yemek kitapları yarışmasında kelimelerle hikayelendirilmiş yemek kitabı seçilmiştir.

1975 yılı İstanbul doğumlu. Evli ve iki çocuk annesi. Yazma gücünü hislerden, güzel şeylere bakmaktan ve kokulardan aldığını düşünüyor. Profesyonel hayatında 20 yıldır reklamcı olup ulusal ve uluslararası birçok markanın strateji yönetimini yapan kreatif bir reklam ajansının  kurucu ortağı ve marka danışmanı. Kendi tabiri ile; “Aslında bütün sıfatların bir hiç olduğunu düşünüyorum. Bu dünyada benden geride bırakacağım tek şey mutlulukla dünyaya getirdiğim mavi ve kahverengi, kocaman gözlü iki güzel bakan çocuk. Hepsi bu.”

İlahi adaletin gücüne inanıyor ve #herseyasktan diyor.

edebiyathaber.net (27 Haziran 2019)

Yorum yapın