Özgür Edebiyat: Edebiyatın Gezi’yle imtihanı

Eylül 4, 2013

Özgür Edebiyat: Edebiyatın Gezi’yle imtihanı

Özgür Edebiyat 41. Sayısında Oktay Taftalı, Selim Yalçıner ve Ersan Üldes “Gezi Parkı Direnişi”nin edebiyata yansımalarını farklı bağlamlarda tartışıyor. 

Özgür Edebiyat’ta Yasaklanmış Şiirler’de Veysel Çolak , Arif Damar’ın yasaklanan şiirlerini inceliyor. Abdullah Şevki Eşcinsel edebiyatı araştırıyor. Adnan Özer Şiir Yüklü Hatıralar’da Ahmet Erhan’la tanışmalarını anlatıyor. Diyalojik Okuma’da Baki Asiltürk-Emel Koşar Tuğrul Keskin’in Soğuk Yara ve Sadık Yaşar’ın Boyalı Çalgı kitaplarını ele alıyor. Atilla Birkiye Amin Maalouf’un Türkçede yayımlanan son romanı Doğu’dan Uzakta’dan yola çıkarak romanlardaki anlatıcı sorununu irdeliyor. Kemal Bek yazarların doğum tarihlerini ve adlarının nasıl yazılması gerektiğini tartışmaya açıyor. İbrahim Yıldırım Çok elli, çok sesli bir yazar’da Ali Teoman’ın yazarlığına bakıyor. Yusuf Alper Türk Şiiri’nde Sabahattin Kudret Aksal’ın yerini değerlendiriyor. Kaya Tokmakçıoğlu, “Tuhaf bir kadından kalanlar”da Leyla Erbil’i yazdıklarıyla anıyor, Bengü Vahapoğlu Tomris Uyar’ın “Küçük Kötülükler” öyküsüne psikanalitik bir bakışla yaklaşıyor.

Hüseyin Atabaş, Veysel Çolak, Atilla Birkiye, Metin Celâl şiirleriyle, Aslı Eti, Didem Esen, Fulya Özorhan, Hasan Türksel, Kenan Biberci, Mehmet Fırat Pürselim, Samih Güven, Ümran Ersin öyküleriyle Özgür Edebiyat’ta.

edebiyathaber.net (4 Eylül 2013)

Yorum yapın