Özgür Balpınar’dan çocuklara: “Göğü Yere İndirelim”

Eylül 19, 2016

Özgür Balpınar’dan çocuklara: “Göğü Yere İndirelim”

gogu-yereÖzgür Balpınar’ın “Göğü Yere İndirelim” adlı romanı, 11 yaş ve üzeri okurlar için Genç Timaş etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Göğü Yere İndirelim; barış, sevgi, dostluk gibi mesajları leziz bir edebiyatla anlatan naif, umut dolu bir roman…

“Buradaki işim bitti. Yıkılacak yeni duvarlar bulabilmek için artık uzaklara uçmalıyım.”

Babası Deniz’e bir masal anlatmıştır. Anlattığı masalda geçen, yükseklerde kanat çırparak denizin ortasındaki duvarı görünmez kılan alaca kuş, bir gün Deniz’in yaşamına da konar. Haylazlıklarıyla durmadan başını belaya sokmakta olan Deniz, ailesinin de isteğiyle bir Öğrenci Değişim Programı’na katılır. Fakat sürpriz bir şekilde, kendisini Afrika’da bir kabilede bulur.

Deniz’in Afrika’daki kabile yaşamına uyum sağlama sürecindeki yeni dostluklara ve doğayla olan ilişkilere binaen inşa edilmiş bu hikâye, hem Deniz’i hem de okuru uzun ve anlamlı bir yolculuğa çıkarıyor…

Gençlik edebiyatına yeni bir soluk getiren Özgür Balpınar, bu ilk romanıyla birlikte dostluğun, kardeşliğin, birlikte yaşamanın ve paylaşmanın önemini vurgularken okuru, gökkuşağının ardına; umuda ve sevgiye götürüyor… 

Özgür Balpınar kimdir?

21 Aralık 1989 tarihinde Adana’da doğdu. İlkokul ve lise eğitimini İskenderun’da tamamladı. Uluslararası İlişkiler eğitiminin ardından kararsız kaldı. Akabinde, “Artık zamanıdır,” diyerek uzun sürecek bir yolculuk için ilk adımını attı. Kültür-sanat neşriyatı “Kuledibi Dergi”yi kurarak bu mecrada ve ayrıca başka dergilerde öyküler yazdı.  Yolculuğu devam ediyor.

edebiyathaber.net (19 Eylül 2016)

Yorum yapın