Özel bir gezi: James Joyce’un Dublin’i ve İrlanda “Pub” kültürü

Ağustos 24, 2015

Özel bir gezi: James Joyce’un Dublin’i ve İrlanda “Pub” kültürü

joyce-dublinFEST Travel, Kurban Bayramı tatilini de içine alan 24-28 Eylül tarihlerinde özel bir gezi düzenliyor: “James Joyce’un Dublin’i ve İrlanda ‘Pub’ Kültürü”.

Dublin, James Joyce’un Ulysses’inde ruhuna dokunduğu, mimarisini yapı yapı ve sokak sokak anlattığı şehir. İrlanda’nın başkenti Dublin, 2010 yılında UNESCO Edebiyat Kenti seçildi. Jonathan Swift, Oscar Wilde, George Bernard Shaw, William Butler Yeats, Samuel Beckett ve Seamus Heaney gibi dünyaca ünlü, Nobel Edebiyat Ödüllü yazarların da doğup büyüdüğü İrlanda hem bu özelliği hem de geçmişi ile dikkat çekiyor.

FEST Travel’ın programı Dublin’i merkeze alıyor; pek çok yerin yanı sıra James Joyce Müzesi, Yazarlar Müzesi, Old Jameson Fabrikası da gezilecek.

İrlanda Pub’ları, Irish Pub olarak bilinir ve bu kültürün geçmişi 19. yüzyıla uzanır. Kuruluşları itibariyle pub-market özelliği gösteren bu mekânlardan bazıları bugün hâlâ bu özelliklerini devam ettiriyor. Gezi ile pub kültürünün inceliklerini öğrenme ve deneyimleme imkânına sahip olabilirsiniz.

edebiyathaber.net (24 Ağustos 2015)

Yorum yapın