“Önce bir boşluk oldu kalp gidince, ama şimdi iyi” adlı oyun 13 Haziran’da

Mayıs 12, 2019

“Önce bir boşluk oldu kalp gidince, ama şimdi iyi” adlı oyun 13 Haziran’da

Talimhane Tiyatrosu’nun “Önce bir boşluk oldu kalp gidince, ama şimdi iyi” adlı tek perdelik oyunu 13 Haziran Perşembe saat 20:30’da oyun atölyesi’nde izlenebilir. 1999 yılında Haluk Bilginer ile Zuhal Olcay tarafından hayata geçirilen oyun atölyesi’nde, Talimhane Tiyatrosu’nun “Önce bir boşluk oldu kalp gidince, ama şimdi iyi” oyunu, insan kaçakçılığı dramını incelikli ama grotesk bir dille ele alıyor.

“Aslında çok komik bir şey var, ben kaç para ettiğimi biliyorum.

Kaç kişi söyleyebilir bunu?
Üç bin dolar ediyorum.
Çünkü Mustafa benim için o kadar ödedi.
Yani tam iki buçuk iphone.”

Dijana, o sabah Karaköy İskelesi’ne yanaşan Odessa feribotundan indiğinde, hayallerinde daha iyi bir yaşam ve mutlu bir gelecek umudu vardı.
Ama onun için planlananlar, hayallerinden çok başkaydı.
İnsan tacirlerinin eline düşüp pasaportları ellerinden alınıp, evlerde kilitli tutularak fuhuşa zorlanan yüzlerce kadından yalnızca biri Dijana.
Bize kendini zaman zaman dayanılması güç bir gerçeklik ve ironi ile anlatıyor.
Talimhane Tiyatrosu; insan kaçakçılığında ne yazık ki önemli bir merkez olan ülkemize oyunu uyarlamış.

Tek Perde / 75 Dakika / (+16)
Oyun Saati: 20.30
Tam: 40 TL / İndirimli: 30 TL
Biletler “Biletix” ve gişede
Gişe Tel: 0212 238 8509

oyun atölyesi    

oyun atölyesi Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer tarafından 1999 yılında kuruldu. 6 Ekim 1999’da prömiyer yapan Steven Berkoff’un ‘Dolu Düşün Boş Konuş’ (Kvetch) adlı oyunuyla, yolculuğuna gezici olarak başlayan oyun atölyesi, 2000 yılında kiralanan mekânında, devlet ya da özel hiçbir kurum ya da kuruluştan destek almadan, 2 yıl süren inşaat çalışmasının ardından 4 Nisan 2002’de Anthony Horowitz’in Ermişler ya da Günahkârlar (Mindgame) adlı oyunu ile kendi salonunda seyircisine ‘Merhaba!’ dedi.

oyun atölyesi’nin amacı ve faaliyeti kendi prodüksiyonlarını oluşturarak, kuruluşundan bu yana olduğu gibi gelecekte de klasik ve çağdaş pek çok tiyatro eserinin sahnede hayat bulmasını sağlamaktır. Ancak hayatın aynası olmakla ilgili bir faaliyeti maalesef yoktur.

https://www.oyunatolyesi.com

Talimhane Tiyatrosu

Sanat yönetmenliğini Mehmet Ergen’in üstlendiği Talimhane Tiyatrosu; Şişli Blackout’taki yerini bıraktıktan sonra yapımlarını ve ortak yapımlarını Zorlu PSM, BKM, oyun atölyesi ve Das Das’da sahneliyor. Sahneye koydukları oyunlar arasında “Önce bir boşluk oldu kalp gidince, ama şimdi iyi”; “Yoldan çıkan oyun”; “Damdaki kemancı” göze çarpan yapıtlardan.

http://www.talimhanetiyatrosu.com/

edebiyathaber.net (12 Haziran 2019)

 

Yorum yapın