Oya Abacı ile Müze ve Çocuk söyleşisi 29 Ocak’ta

Ocak 26, 2017

Oya Abacı ile Müze ve Çocuk söyleşisi 29 Ocak’ta

muze ve cocuk cocuk dunyasina yolculuklarAkademisyen ve ressam Oya Abacı ile Müze ve Çocuk söyleşisi 29 Ocak Pazar günü saat 15.00’te Robinson Crusoe 389’da düzenleniyor.

Müzeler dünyayı anlamanın; hem kendi kültürümüzle hem de başka kültürlerle ilgili bilgi edinmenin en aracısız yollarından biri. Çocukların hayal dünyalarını harekete geçirmesi, yaratıcılıklarını beslemesinin yanı sıra eleştirel düşünce ve etraflarındaki dünyayla ilişki kurmaları için gerekli altyapıyı oluşturmaları açısından da önemli bir yere sahip.

Müze dendiğinde akla ilk gelen geçmişe ait eserlerin korunduğu ve sergilendiği mekânlar ve tarihi kalıntılar olur. Peki, müze türleri nelerdir? Çağdaş müzecilik anlayışında müzelerin amaçları nedir?  Ülkemizde müze eğitim ilişkisi nasıl olmalıdır? Çocuklar müzeye neden gitmelidir? Müzeler, çocuklar için ilgi çekici hale nasıl getirilir? Müzeyi etkin kullanmak için neler yapılabilir? Anne-babalar çocuklarıyla birlikte müze gezerken nelere dikkat etmeli? Akademisyen ve ressam Oya Abacı ile bu ve benzeri başka sorulara yanıtlar aranacak. 

Çocuk Dünyasına Yolculuklar

On birinci durağımız: Müze ve Çocuk

Tarih: 29 Ocak, Pazar

Saat:15.00

Yer: Salt Galata, Kat 4

Bankalar Caddesi 11, Karaköy İstanbul

0 212 334 2200

edebiyathaber.net (26 Ocak 2017)

Yorum yapın