Otobüs beklerken kitap okunacak

Ekim 11, 2013

Otobüs beklerken kitap okunacak

Batman Doğa Koleji gençlik meclisi üyeleri Batman Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirecekleri “Kütüphane Durak Projesi” için Batman Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel’i ziyaret etti.

Duraklarda insanlar otobüs beklerken artık kitap okuyabilecek. İlk örneklerine batı ülkelerinde rastlanan ve zamanla Türkiye’nin değişik illerinde görülen Kütüphane Durak uygulamasının bir benzeri Batman’da da hayata geçiriliyor. Batman Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçirecekleri “Kütüphane Durak Projesi” için Batman Doğa Koleji Gençlik Meclisi üyelerini Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel makamında kabul etti. Projeyi etkileyici olarak niteleyen Başkan Yardımcısı Akel, “Gençlik meclisinin talebi üzerine böyle bir projenin üretmesi bizim için çok anlamlı. Çünkü gençlerin bir araya gelmesi, ortak sorumluluk projeleri üretmesi gibi son derece olumlu girişimler ne yazık ki belli bir süredir pek karşılaşmadığımız bir olaydı. Bu konuda hakikaten uzun süredir ciddi sorunlar olduğunu biliyoruz. Bu çerçeveden bakıldığında böyle bir proje hem birleştiriciliği hem de ortak sorumluluk bilincinin gelişmesi, yerleşmesi bakımından son derece etkileyici. İşin içine kitap girince zaten o faaliyet başlı başına bir anlam kazanıyor. Kentte bu bilincin yeşermesi, ortaklaşmanın yaratılması anlamında ben Doğa Koleji gençlik meclisini geliştirdiği bu projeden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Gençlik Meclisi üyeleri, önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek olan projenin detayları hakkında Başkan Yardımcısı Akel’e bilgi verdi.

Kaynak: Haberler.com (11 Ekim 2013)

Yorum yapın