‘Ortaçağ Dünyası’ yayımlandı!

Nisan 15, 2014

‘Ortaçağ Dünyası’ yayımlandı!

ORTACAG DUNYASIModern ve klasik kaynaklara aynı anda hakim olabilen nadir tarihçelerinden Susan Wise Bauer’in yazdığı ve dört kitaptan oluşan serinin ilk kitabı Antik Dünya daha önce yayımlanmıştı. Serinin ikinci kitabı Ortaçağ Dünyası Susan Wise Bauer imzasıyla Alfa Yayınları’ndan çıktı.

Dünya tarihini Antik, Ortaçağ, Rönesans ve Modern olmak üzere dört ana dönem halinde ele alan serinin ilk kitabı Antik Dünya’da, Susan Wise Bauer dünya üzerindeki tüm antik dönem uygarlıklarında krallıkların yükselişini ele almıştı.

Ortaçağ dünya tarihinin en yalın anlatımını bu kitapta bulacaksınız…

Yazar, Ortaçağ Dünyası’nda sadece Doğu ve Batı Avrupa’daki büyük mücadeleleri değil, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Uzakdoğu, Orta Asya ve Amerika kıtalarındaki muazzam güç çekişmelerini de birlikte ele alarak, ortaçağ dünya tarihini yalın ve mükemmel bir dille anlatıyor.

Susan Wise Bauer, Roma ve Konstantinopolis arasındaki Büyük Bölünme’den Sang Hanedanı’nın yükselmesine, Muhammed Peygamber’den Charlemagne’nın taç giymesine, Hindistan’ın kutsal savaşlarından Haçlı Seferleri’nin başlamasına kadar kralların, imparatorların, generallerin ve yönettikleri insanların şiddet dolu hikâyesini anlatıyor.

İlk kitapta olduğu gibi, 876 sayfalık tarih kitabının zor anlaşılır olmaktan uzak, zevkle okunabilecek ve son derece canlı bir anlatıma sahip olduğuna okudukça hak vereceksiniz.

Evde Eğitim Gördü…

Bauer, on yaşında Latince öğrendi, on yedi yaşında koleje başlayıncaya kadar ebeveynlerinin rehberliğinde evde klasik eğitim gördü. Edebiyat, Amerika ve din tarihi alanlarında uzmanlaştığı çok yönlü ve kapsamlı eğitim sürecinde dağarcığına Yunanca, Aramice ve Korece gibi dilleri de ekleyerek, çalışmaları için sağlam bir altyapı oluşturdu. Evde öğretim alanındaki en önemli uzmanlardan biri kabul edilen Bauer’in özellikle hem gençler hem de yetişkinlere yönelik tarih kitapları, benzer çalışmaların arasından hızla sıyrılarak güvenilir ve çoksatan eğitim kitapları arasında yerini aldı.

1968 doğumlu tarihçi ve yazar Bauer, İngiliz dili ve edebiyatı alanında yüksek lisans ve Amerikan tarihi ve din tarihi alanında doktora derecesini TheCollege of  William and Mary’de tamamladı. İlgilendiği konular: Tarih ve politika, dünya tarihi eğitimi, çoçukların eğitiminde ebeveynlerin önemi, yetişkinler için politika, tarih, evde klasik eğitim. Kitaplarından bazıları: TheStory of the World: HistoryFortheClassical Child (2004-2009); TheHistory of the Ancient World: FromtheEarliestAccountstothe Fall of Rome (2007); TheWell-TrainedMind: A Guide toClassicalEducation at Home (2009); TheHistory of theMedieval World: Fromthe Conversion of Constantinetothe First Crusade(2010); TheHistory of theRenaissance World: FromTheRediscovery of Aristotletothe Conquest of Constantinople(2013). Bauer aynı zamanda PeaceHillPress’in yayın yönetmeni ve kurucu ortağıdır.

edebiyathaber.net (15 Nisan 2014)

Yorum yapın