“Ormanda Oyun Serisi”nin yeni kitapları yayımlandı

Ağustos 20, 2015

“Ormanda Oyun Serisi”nin yeni kitapları yayımlandı

ne-yiyelimAytül Akal’ın 3 yaş ve üzeri çocuklar için yazdığı “Ormanda Oyun Serisi”nin yeni kitapları “Ne Anlatalım?” ve “Ne Yiyelim?” Redhause Kidz etiketiyle yayımlandı.

“Ne Anlatalım?”

Ormandaki hayvanlar öykü anlatmak için toplanır. Ama çoğunun bir öykünün nasıl kurgulanacağı konusunda en ufak bir fikri yoktur. Baykuşun onlara yol göstermesi ile öyküdeki üç önemli unsuru keşfederler: karakter, yer ve zaman. Ama hayvanlar asıl gerekli olan şeyi unutur, o da hayal kurmak!

Ne Anlatalım?’da öykü kurgulamak için gereken unsurlar anlatılıyor. Siz de çocuklarınızla birlikte farklı karakterler seçip yer ve zamanı belirleyerek bir öykü anlatabilirsiniz.

“Ne Yiyelim?”
Ormandaki hayvanlar çok acıkmış! Etraflarında o kadar çok meyve ve sebze var ki bir türlü ne yiyeceklerine karar veremiyorlar. Onlar ne yiyeceklerini düşünürken çocuklar da meyve ve sebzeleri daha yakından tanıyabilecekler. Özellikle büyük şehirlerde çocuklar doğadan uzak bir şekilde büyüdükleri için, çoğunlukla meyve ve sebzelerin nasıl yetiştiği konusunda yeterince bilgi sahibi olamayabiliyorlar.

Ne Yiyelim?’de hem meyve ve sebzeleri hem de şekilleri ve bazı kavramları anlatmayı amaçlıyoruz.

edebiyathaber.net (20 Ağustos 2015)

Yorum yapın