Orhan Veli şiirleri sahnede

Nisan 4, 2012

Orhan Veli şiirleri sahnede

Yeditepe Oyuncuları, “İstanbul'da Bir Sokak Kedisi” adlı oyunla seyircisiyle buluşuyor.

Tek kişilik bir Orhan Veli uyarlaması olan oyunda Orhan Veli'yi Erkan Çelikol canlandırıyor.

Orhan Veli şiirlerinden bestelenen oyunda, henüz hiç duyulmamış şarkılar canlı olarak söylenecek.

İstanbul’da birçok sahnede seyircisiyle buluşacak oyunun tanıtım metni ise şöyle:

“Tiyatronun, edebi bir yaklaşımdan uzak, insani değerlerden soyutlanmış, kar amacı odaklı bir bakış açısıyla karşımıza çıktığı günümüzde Orhan Veli'yi anlamak daha fazla önem teşkil etmektedir.

Orhan Veli, bizlere insan yanımızı hatırlatır çünkü. Kültürel yozlaşmayı had safhada yaşadığımız, düşünmeyen, üretmeyen ve konuşmayan mekanik birer makine halini aldığımız, çıkarlarımız uğruna gözümüzü kırpmadan yanı başımızdakinin ekmeğine saldırdığımız, savaşlar çıkararak toplu katliamlar yaptığımız günümüz dünyasında, Orhan Veli'yi dinlemek kendi vicdanımıza seslenmektir.

Orhan Veli, yaşadığı dönemin zorlu koşullarına, yokluğa ve yoksulluğa rağmen şiirlerinde aşkı, sevgiyi ve mutluluğu anlatmaktan hiçbir zaman vazgeçmemiştir.

Tiyatro yaşantısına 23 yıl önce yine Orhan Veli'yi canlandırarak başlayan Erkan Çelikol ve oyunun yönetmeni Selahattin Onan işte bu yüzden tekrar Orhan Veli ile karşımızdalar.

Muhalif ve özel her tiyatronun başına geldiği gibi, devlet tarafından destek almamasına rağmen, hiçbir ticari kaygı gütmeden bizlere paslanmaya yüz tutmuş değerlerimizi hatırlatmak adına karşımızda ve sahnedeler. Orhan Veli, oyunu ile kendi içsel yolculuğumuza çıkarak, kaybettiklerimizi hatırlayabilmek dileğiyle…”

Yönetmen: Selahattin Onan

Yardımcı Yönetmen: Ceren Altundaşar

Beste: Caner Öckoymaz

Müzik: Ömer Göktay

Görsel Tasarım Uzmanı: Aydın Elban

İletişim:

(0535) 072 03 50

(0539) 368 27 70

(0216) 317 01 17

Kaynak: cnnturk.com (04 Mart 2012)

Yorum yapın