Orhan Pamuk’un yeni kitabı yolda

Temmuz 10, 2013

Orhan Pamuk’un yeni kitabı yolda

YKY’ye geçmesi kesinleşen Orhan Pamuk’un yeni kitabının 2014 yılının ilk aylarında okuyucuyla buluşması planlanıyor.

Yapı Kredi Yayınları’ndan yapılan açıklamada, Türk edebiyatına önemli baş yapıtlar kazandıran, 2006 yılında Nobel Edebiyat Ödülü alan Orhan Pamuk’ın yeni kitabının gelecek yıl çıkacağı bildirildi.

Orhan Pamuk’un daha önce 2003 yılında Yapı Kredi Yayınları’ndan “İstanbul: Hatıralar ve Şehir” kitabının çıktığı belirtilen açıklamada, Pamuk’un çocukluğunu ve gençliğini geçirdiği, hatıralarının değişmez mekanı İstanbul’u anlattığı kitabın büyük ilgi gördüğü ve 40’tan fazla dile çevrildiği kaydedildi.

Açıklamada, Pamuk’un Ağustos ayında Yapı Kredi Yayınları’nın Doğan Kardeş dizisinden “Seçmeler” adında yeni ve özgün bir kitabının yayımlanacağı aktarıldı.

“Seçmeler”in, yazarın eski kitaplarından, hiç yayımlanmamış yazı ve anlatılarından, kendi seçtiği metin ve hikayelerden oluştuğu belirtilen açıklamada, “Sonbahar aylarında ise yazarın Kara Kitap romanına kılavuz niteliğindeki kitabı Kara Kitab’a Giriş yayımlanacak. Yazarın 2014 yılının ilk aylarında çıkarılması planlanan yeni kitabı ‘Kafamda Bir Tuhaflık’ için de hazırlıklar sürüyor” ifadeleri kullanıldı.

10 Temmuz 2013

Yorum yapın