Orhan Pamuk söyleşisi 21 Ocak’ta

Ocak 3, 2020

Orhan Pamuk söyleşisi 21 Ocak’ta

Yazar Orhan Pamuk,  Benim Adım Kırmızı üzerine yazılan makalelerden oluşan  Benim Adım Kırmızı Üzerine Yazılar’ı yayına hazırlayan Erkan Irmak ve kitap üzerine iki makale yazmış olan Feride Çiçekoğlu 21 Ocak Salı günü 18.30’da Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık (YKKSY) tarafından düzenlenen söyleşide bir araya gelecek.

21 yıl önce yayımlanan Benim Adım Kırmızı kitabı bugüne kadar 52 dile çevrilen ve bütün dünyada beş milyona yakın satarak, dünya çapında akademisyenler, sanatçılar ve eleştirmenler tarafından kaleme alınan birçok makaleye ve araştırmaya konu oldu. 21 Ocak’ta YKKSY’de gerçekleşecek olan söyleşide Pamuk’un bu romanı yazma süreci ve yıllar sonra onu nasıl değerlendirdiğinin konuşulacağı söyleşide dünyayı görme biçimleri tartışılacak, resim ve söz üzerine bir karşılaştırma yapılacak. Söyleşi, 21 Ocak Salı günü saat: 18:30’da Loca’da yapılacak.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın Ocak ayı programında birçok yazarla söyleşi, film gösterimleri, atölyeler, konferanslar ve konserler var. Ocak ayı programı şöyle:

24 Ocak Cuma

Söyleşi: Fahri Güllüoğlu

25 Ocak Cumartesi

Gösteri: All About the Heart (Yüreğe Dair)

22 Ocak Çarşamba

Arkeoloji Konferansı: Sagalasos’ta Yaşam (Konferansta, Koç Üniversitesi’nden Doç. Dr. Inge Uytterhoeven, Sagalassos’taki özel yaşam üzerine bir konuşma yapacak.)

28 Ocak Salı

Söyleşi: Sanat Dünyamız Söyleşileri: Türkiye’de Performans (Etkinlikte Ayşe Draz ve Zeynep Günsür ile küratör Selen Ansen performans sanatının çıkış noktaları, etkisi, izleyiciyle ilişkisi ve Türkiye’deki hareket alanı üzerine konuşacak.)

21 Ocak Salı

Söyleşi: Benim Adım Kırmızı 21 yaşında

edebiyathaber.net (20 Ocak 2020)

Yorum yapın