Orçun Masatçı’dan “Öykülerden Kovulanlar”

Mayıs 30, 2017

Orçun Masatçı’dan “Öykülerden Kovulanlar”

orcun-masatciOrçun Masatçı’nın Öykülerden Kovulanlaradlı kitabı Biz Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

‘En güzel Beşiktaş’ın çocukları sever’

İzmir’in sevilen tiyatrocularından Orçun Masatçı’nın kitabı çıktı.

İzmir’in yeni yayınevi Biz Kitap’tan çıkan ‘Öykülerden Kovulanlar’ bu hafta okurla buluşacak. Masatçı, ilk kitabında ‘Beşiktaş’ ve ‘Tiyatro’ kesişiminde ‘kavgacı’ hikâyeler anlatıyor.

Öykülerden Kovulanlar, Masatçı’nın BirGün Gazetesi’nde, İz Gazete’de; İz Dergi, Halkın Takımı ve Beleştepe dergilerinde yazdığı yazılarından oluşan bir derleme öykü kitabı. İzmir’in muhalif tiyatrolarından Yenikapı Tiyatrosu’nun da kurucularından olan Orçun Masatçı, kitabını ‘Suruç’ta yitirdiğimiz düş yolcularına…’ notuyla Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren gençlerin anısına yayımladı.

Kitabın arka kapak notu ise ‘kavgacı’ hikayeler hakkında ipuçları veriyor: “Mahalle maçlarında az kavga etmedik. Akşamüstü kentin görüntüsünü bozan güzelim evlerimizden ekmek kokusu gelmeye başlardı. Leblebi tozunu ilk onlarla yemiştim. Zenginlere beraber küfrettiğimizi de saklayamam hani. Yani olur da alır okursanız bu kitabı, Ankara’nın o çirkin(!) mahallelerinin yoksul çocuğu yazdı. Her öykünün çirkini, her öykünün figüranı kaldık biz de hayatta. Çabamızın ve emeğimizin görünmez olması, durmadan iftiraya uğramamız, her saatimizin kavgayla geçmesi bundan belki de. Hırpalandık ve hırçın büyüdük haliyle.”

edebiyathaber.net (30 Mayıs 2017)

Yorum yapın