Onur Haftası’na maddi destek mümkün

Nisan 27, 2017

Onur Haftası’na maddi destek mümkün

LGBT2LGBTİ+ Onur Haftası bu yıl 25’incisini kutluyor. Siz de etkinliklere destek olabilirsiniz.

İlk kez 1993 yılında, “Cinsel Özgürlük Haftası” adıyla düzenlenen İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, bu yıl 25’inci yaşını kutluyor.

İstanbul LGBTİ+ (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks, Artı) Onur Haftası “Sen yoksan bir eksiğiz!” sloganıyla bu yıl 19-25 Haziran 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek.

30 KİŞİDEN 10 BİNLERE…

İlk kez 1993 yılında “Cinsel Özgürlük Haftası” adıyla düzenlenen hafta, valilik engeline takılarak yasaklanmış, hafta etkinliklerine ve Onur Yürüyüşü’ne izin verilmemiş, aktivistler gözaltına alınmış, yurt dışından gelen konuklar sınır dışı edilmişti.

Onur Haftası daha sonraki yıllarda da yasaklarla karşılaştı ancak etkinlikler düzenlenmeye devam etti. Yasaklar karşısında hareketin talepleri ve aldığı toplumsal destek güçlendi ve ilk İstanbul Onur Yürüyüşü 2003’te, Onur Haftası gerçekleştirilmeye başlandıktan tam on yıl sonra yapıldı. O yıl ancak 20-30 kişiyle yapılan bu ilk yürüyüş, her yıl katlanarak büyüdü. 2013 yılında İstiklal’deki yürüyüşe 100 bin kişinin katıldığı ifade ediliyor.

2015 ve 2016 yılında ise Onur Yürüyüşleri beklenmedik şekilde polis tarafından engellendi. Ancak mücadeleyle kararlı olan LGBTİ+ hareketi, 14’üncü Onur Yürüyüşü’nde önce tüm İstiklal’e, ardından da İstanbul’un birçok yerine dağıldı. LGBTİ+’lar ve homofobi/bifobi/transfobi karşıtları bu yıl hem bir arada olmanın, hem de LGBTİ+ görünürlüğü ve hakları için sürdürdükleri mücadelenin 25’inci yılını kutlayacaklar. 30 kişiden 10 binlere ulaşmanın hikayesini kulaktan kulağa anlatacak, dinleyecek ve yeniden yazacaklar.

ONUR HAFTASI’NA DESTEK OLABİLİRSİNİZ!

Geçtiğimiz yıllarda kitle fonlaması (crowdsourcing) yöntemiyle hafta giderlerini karşılayan Onur Haftası gönüllüleri, bu yıl da bir çağrı yaparak herkesi hafta için destek olmaya çağırıyor. Onur
Haftası’na destek olmak isteyenler buradan kampanyaya katılarak, diledikleri tutarda maddi destek sağlayabilecek.

SANATÇILARA ÇAĞRI

25’inci İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında düzenlenecek Onur Haftası Sergisi “Nerdeen Nereye”, politik olan bireysel, bireysel olan politik olduğu için, hem bedenden hem topraktan yola çıkan ‘Coğrafya’ temasıyla her sanat alanındaki işlerinizi bekliyor. 17 Haziran – 8 Temmuz arasında GaleriBu’da yer alacak sergisinin bir parçası olmak isteyen sanatçılar her türlü sorularını ve başvurularını 31 Mayıs tarihine kadar, [email protected] adresine gönderebilirler.

İSTANBUL LGBTİ+ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

LGBTİ+ hareketinin gündemini oluşturan sağlık, görünürlük ve anayasal haklar gibi konularda yapılacak forumlar, paneller, tiyatro oyunları ve film gösterimlerine ek olarak, OHAL’e ve her gün artan baskılara rağmen nasıl politik bir aradalığın örülebileceği, bunun için nasıl alternatif yollar bulunabileceği konuşulacak.

Onur Haftası ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Gazete Duvar (27 Nisan 2017)

Yorum yapın