Onur Caymaz’la Yaratıcı Okurluk Atölyesi

Eylül 24, 2014

Onur Caymaz’la Yaratıcı Okurluk Atölyesi

onnoOnur Caymaz‘la Yaratıcı Okurluk Atölyesi 18 Ekim’de başlıyor.

Yaratıcı Okurluk Atölyesi, yazmak için okumak gerektiğini düşünenleri; iyi okurun kötü yazardan daha önemli olduğunu bilenleri Arnavutköy’e, Gümüşlük Akademisi’ne bekliyor. Çünkü okumak anlamanın ilk adımıdır. Dünya, anlam üzerinde durur. Anlamadığımız şeyler hayatı zorlaştırır. İçinden edebiyatın, tarihin, dinin, hatıranın ve şarkıların geçtiği bu programa dünyanın en tanınmış yazarı da, yazmayı hiç denememiş bir okur da sadece okur olarak davetli.

Tarihin ilk okuru altı bin yıl önce üç beş keçiyi koyunu kaydedip hesap tutmak için kil tablete not düşmüştü. Hatırlamak için… Aynı zamanda ilk yazarımızdı o… Önce hatırlama duygusu, sonra iz bırakma, hatırlanma tutkusu.

Yazar ve okur, bir kâğıdın, ekranın, taşın iki yanında hep, daima karşı karşıya, bir arada; yazarken okuyor, okurken de ister istemez bir şeyler yazıyoruz. Üstelik tüm bu yazılı macerayla geç kalınmış bir tarihi kayda geçiriyoruz. Zira bir milyon yıldır nefes alıp vermekteyiz ama sadece altı bin yıldır yazıyla haşır neşiriz. Peki ya haşır ne demek, ya neşir? Yazın o halde, başlıyoruz.

Program ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız>>>

edebiyathaber.net (24 Eylül 2014)

Yorum yapın