Onur Behramoğlu ile Türk ve Dünya Şiirinin Müzikli Tarihi atölyesi 2-3 Aralık’ta

Kasım 13, 2017

Onur Behramoğlu ile Türk ve Dünya Şiirinin Müzikli Tarihi atölyesi 2-3 Aralık’ta

Şair-yazar Onur Behramoğlu‘nun İstanbul’da birçok kez gerçekleştirdiği ve Ağustos 2017’de ‘Bodrum Müzik Festivali’ne davet edilerek şiirle müziği uluslararası ölçekte buluşturan atölyesi 2-3 Aralık 2017’de Ankara’da düzenleniyor.

Behramoğlu, Batı müziğinin gelişim evrelerini anlatırken şairlerin kendi seslerinden şiirleri/şiirlerinden yapılmış şarkıları dinletiyor, müzik ve şiirin gelişim süreçlerini toplumsal-siyasal tarihle, resimle, romanla, sinemayla iliskilendirerek anlatıyor. Atölye, dünya ve ülkemiz şiirinin önde gelen isimlerini başta müzik olmak üzere farklı sanatlarla etkileşim içerisinde tanıtırken şairlere ve onlardan esinlenen sanatçılara dair bilgiler veriyor, doğu ile batı şiiri-tarihi-düşüncesi arasında köprüler kuruyor.

Ayrıntılı bilgi için: 0542 419 10 98

Onur Behramoğlu kimdir? 

1975, İstanbul.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler lisans, İşletme yükseklisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler doktora eğitimi aldı. Evli, bir çocuk babasıdır.

Bankacılık, inşaat, lojistik, perakende sektörlerinde çalışırken sanat akademileri ile özel okullarda şiir-edebiyat ve yaratıcı düşünce eğitimleri veren, TBMM’de siyasi parti grubu danışmanlığı yapan, çeşitli uluslararası şiir festivallerinin düzenleme komitelerinde yer alan şairin şiirleri İngilizce, Almanca, Rusça, İbranice, Azerice, Çince, İtalyanca, Dancaya çevrildi, ikinci şiir kitabı ‘Senden Öğrendiğim Şarkılar’ T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın TEDA projesi kapsamında Bulgarcaya çevrilerek Bulgaristan’da yayımlandı.

Rusya, İsrail, Almanya ve Çin’de uluslararası şiir festivallerine; İsrail, Bulgaristan ve Danimarka’da şiir çeviri atölyeleri ve edebiyat sempozyumlarına konuk oldu. ‘Onur Behramoğlu ile Modern Türk ve Dünya Şiirinin Müzikli Tarihi’ başlıklı düşünce atölyesi Bodrum Müzik Festivali resmi programına kabul edildi, aynı festival kapsamında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Rengim Gökmen ile müzik ve şiiri buluşturan bir çalışma yaptı.

BirGün gazetesinde yazmakta, şiiri edebiyat değil başkaldırı saydığından hiçbir ödüle katılmamaktadır.

Yapıtları:

Şiir: Asit ya da İksir, Yitik Ülke Yayınları, Eylül 2006,
Senden Öğrendiğim Şarkılar, Yitik Ülke Yayınları, Nisan 2013
Mektup: Yeniden Yaratılmanın Coşkusuyla (Ataol Behramoğlu-Nihat Behram / Mektuplar / 1967-1983), Tekin Yayınevi, Nisan 2015
Deneme: Zaten Herkes Bir Denizdir Doğuştan, Tekin Yayınevi, Kasım 2015,
Başkaldırıyorum Öyleyse Varız, Tekin Yayınevi, Ekim 2016
Şiir Çevirisi: Tanrı Belki Esirger Aşkı (Yehuda Amihay / Türkçesi: Onur Behramoğlu), Tekin Yayınevi, Mayıs 2016

edebiyathaber.net (13 Kasım 2017)

Yorum yapın