Onun adı Bobbo, çok sevdiğimiz bir ayıcık!

Ocak 2, 2018

Onun adı Bobbo, çok sevdiğimiz bir ayıcık!

Roberto Piumini’nin 6 yaş ve üzeri okurlar için yazdığı Ayıcık Bobbo serisinin ikinci kitabı olan Ayıcık Bobbo ile Dostları, Bahar Ulukan çevrisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çağdaş İtalyan çocuk ve gençlik edebiyatının önemli temsilcilerinden yazar Roberto Piumini’nin kaleme aldığı Ayıcık Bobbo serisi okumayı yeni öğrenmiş tüm çocuklar için Can Çocuk Yayınları’nın “İlk Okuma Kitapları” dizisinden çıkıyor. Serinin ilk kitabı Bobbo, Nereye Gidiyorsun?’dan sonra Ayıcık Bobbo ile Dostları da raflarda yerini aldı.

Bobbo bakmayı, dinlemeyi, anlamayı ve öğrenmeyi çok seven meraklı bir ayıcık. Ne zaman ormanda gezintiye çıksa kendisiyle ve hayatla ilgili yeni şeyler öğreniyor. Kimi zaman gölgesi, kimi zaman ormandaki sincaplar, bazen sudaki yansıması ona dünyayı keşfetmenin heyecanını yaşatıyor. Bobbo’nun ailesi Anne Ayı ve Baba Ayı da meraklı yolculuğunda onu yalnız bırakmıyor. Ormanda öğrenecek çok şey var! Bobbo ile tanışıp onunla keşfe çıkmaya ne dersiniz?

Çağdaş İtalyan çocuk ve gençlik edebiyatının önde gelen isimlerinden yazar Roberto Piumini’nin, Can Çocuk’tan çıkan Yeşil Aslan adlı kitabından sonra Ayıcık Bobbo serisi de Türkiyeli okurla buluşuyor. Serinin ilk iki kitabından sonra, üç kitap daha okurla buluşacak.

***

“‘Ormanda yaşar,

Düşünür ve akıl yorar.

Kürkü vardır kıvırcık,

Meraklıdır da azıcık.

Onun adı Bobbo,

Çok sevdiğimiz bir ayıcık!”

Roberto Piumini:

Roberto Piumini 1947’de İtalya’da, Brescia yakınlarında Edolo’da doğdu. İtalya’da çocuk ve gençlik edebiyatının en önemli temsilcilerindendir. Pedagoji öğrenimi gören Piumini, yazarlığa geçiş yapmadan önce bir kaç yıl öğretmenlik yaptı, tiyatro ve kukla sanatçısı olarak çalıştı. Ülkesinde çocuklar, gençler ve yetişkinler için yayımlanmış çok sayıda romanı, tiyatro oyunu, şiirleri, fabl, masal ve balladları, senaryoları, radyo ve televizyon için yazılmış metinleri, şarkı sözleri ve opera metinleri bulunmaktadır. Yeşil Aslan, Ayıcık Bobbo – Bobbo, Nereye Gidiyorsun?, Ayıcık Bobbo ile Dostları adlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

edebiyathaber.net (2 Ocak 2018)

Yorum yapın