Online İleri Editörlük Atölyesi’nin yeni sınıfları açılıyor

Temmuz 28, 2020

Online İleri Editörlük Atölyesi’nin yeni sınıfları açılıyor

Yayıncılık dünyasının gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenen Online İleri Editörlük Atölyesi’nin yeni sınıfları ağustosta açılıyor.

Eğitmenliğini Sevengül Sönmez’in üstlendiği Online İleri Editörlük Atölyesi’nin iki yeni grubunda dersler, 5 Ağustos ve 6 Ağustos’ta başlayarak beş hafta boyunca cumartesi günleri gerçekleşecek. Sonunda Türkiye Yayıncılar Birliği Eğitim Sertifikası’nın verileceği atölyeye kaydolmak için son başvuru tarihi 3 Ağustos Pazartesi.

Türkiye Yayıncılar Birliği, 2013 yılından bu yana yayıncılığı meslek edinmeyi düşünenlere ve yayıncılık sektörü çalışanlarına yönelik, farklı konu ve seviyelerde sertifika programları düzenleyerek sektörde nitelikli işgücünün artmasına katkıda bulunuyor. Koronavirüs salgını nedeniyle eğitimlerini çevrimiçi ortama taşınan Online İleri Editörlük Atölyesi’nin yeni sınıflarının ilk dersleri, 5 Ağustos Çarşamba ve 6 Ağustos Perşembe günü olmak üzere iki ayrı günde başlayacak; ardından her cumartesi günü 10.00-13.00 ve 11.30-14.30 saatleri arasında yapılacak.

Online İleri Editörlük Atölyesi’nde, metnin kurgusundan teknik bilgilere, yazarlarla kurulacak ilişkilerin püf noktalarından tasarımcıyla çalışmanın inceliklerine kadar bir editörün tek başına ve ekiple birlikte yapması gerekenler örnekler üzerinden tüm detaylarıyla anlatılacak. Katılımcılar, bir dosyanın kitaba dönüşme sürecini birebir olarak görecek ve bu sürecin her parçasında gerekli çalışmaları yapacaklar. Editör ve akademisyen Sevengül Sönmez yönetiminde gerçekleşecek atölyeye deneyimli editörler Sanem Sirer, Cem Alpan, Bahar Siber ve bkz. İletişim kurucusu Banu Zeytinoğlu da konuk olarak, bir kitabın yolculuğunda yaptıklarını ve deneyimlerini paylaşacaklar.

Son başvuru tarihi 3 Ağustos 2020 Pazartesi olan Online İleri Editörlük Atölyesi’ne katılmak için Yayıncılıkta Editörlük atölyesini ya da başka bir editörlük atölyesini bitirmiş olma şartı bulunuyor. Sınıf kontenjanlarının 12 kişiyle sınırlı olduğu atölyeyle ilgili detaylı bilgilere internet sitesinden ulaşılabilir.

İletişim:           0212 512 56 02

Bilgi için:         [email protected]                      

edebiyathaber.net (28 Temmuz 2020)

Yorum yapın