Ölümünün 41. Yıldönümünde Arkadaş Z. Özger Şiir Ödülü

Aralık 12, 2013

Ölümünün 41. Yıldönümünde Arkadaş Z. Özger Şiir Ödülü

arkadasArkadaş  Z. Özger Şiir Ödülü’nün bu yıl on dokuzuncusu veriliyor.

Özger’in ölümünün 41. yıldönümünde, 10 Mayıs 2014 tarihinde verilecek Ödülün seçici kurulu Murat Acar, Sina Akyol, Orhan Alkaya, Gökhan Arslan ve Suat Çelebi’den oluşuyor. Bugüne kadar şiir kitabı yayımlanmamış şairlerin aday olabilecekleri Ödül için son başvuru tarihi  15 Mart 2014. Mayıs Yayınları yetkilileri, Ödül alacak dosyayı 2014 yılı içinde, telif karşılığını ödeyerek kitap halinde yayımlayacaklarını da açıkladılar.

Adayların; kitap bütünlüğü taşıyan, basıma hazır şiirlerinden oluşturacakları, adres, telefon,  ve özgeçmişlerini de içeren 6 adet dosyayı; Mayıs Yayınları’nın  Sakarya Cad. Özkanlar 35 Apt. A Blok, No: 36 / 20, Manavkuyu, Bayraklı – İzmir  adresindeki Ödül sekreterliğine, APS, kargo  ya da taahhütlü posta ile göndermeleri veya elden teslim etmeleri gerekiyor.

İlk Kitap Özel Ödülü

Arkadaş Z. Özger Şiir Ödülü bünyesinde, 2007 yılında verilmeye başlanan “İlk Kitap Özel Ödülü“ devam edecek. 2013 yılı içinde yayımlanmış ilk şiir kitapları arasından, katılım koşulu aranmaksızın verilecek ödülün amacı; diğer yayınevlerini de ilk şiir kitabı yayımlama konusunda cesaretlendirmek. Özel Ödül, Arkadaş Z. Özger Şiir Ödülü seçici kurulunun sürekli üyeleri ile dönüşümlü olarak görev yapmış tüm üyeleri tarafından sorgu yöntemiyle belirlenecek.

Ödül, Arkadaş Z. Özger’ in ölümünün 41. yıldönümünde, 10 Mayıs 2014 Cumartesi günü düzenlenecek bir törenle verilecektir.

Seçici kurulca Ödüle değer görülen yapıtın yazarı, Arkadaş Z. Özger Şiir Ödülü 2014 Diploması ve Plaketi ile onurlandırılacak; ayrıca dosya kapsamındaki şiirler, Mayıs Yayınları Şiir Dizisi’nden, yıl içinde ve telif karşılığı ödenerek kitap halinde yayımlanacaktır.

Seçici kurulda Murat Acar, Sina Akyol, Orhan Alkaya, Gökhan Arslan ve Suat Çelebi gibi isimler var.

edebiyathaber.net (12 Aralık 2013)

Yorum yapın