OKUYAY Platformunun araştırma raporlarını online olarak incelemek mümkün

Şubat 24, 2020

OKUYAY Platformunun araştırma raporlarını online olarak incelemek mümkün

OKUYAY Platformu’nun ülkemizde okuma kültürünün yaygınlaştırılması alanında yaptığı faaliyetlerin en önemlileri arasında, kamuoyuyla paylaştığı araştırmalar yer alıyor. Okuma kültürüyle ilgili  araştırmaların raporlarını Türkçe ve İngilizce olarak web sitesinden indirebilirsiniz.

Türkiye Okuma Kültürü Araştırması 2019

KONDA Araştırma tarafından yapılan Türkiye Okuma Kültürü Araştırması 2019, 2011 yılından bu yana Türkiye’de ilk kez yapılıyor. Okuma alışkanlıklarına ilişkin Türkiye çapında gerçekleştirilmiş olan araştırmanın OKUYAY Platformu çalışmalarına katkısı yanında, Türkiye’de birçok farklı sektöre yol gösterici olması önem taşıyor.

  • Türkiye Okuma Kültürü Araştırması için tıklayınız.
  • Türkiye Okuma Kültürü Araştırması İngilizce versiyonu için tıklayınız 

Bağımsız Kitabevleri Araştırma Raporu

KONDA Araştırma şirketiyle hazırlanan bağımsız kitabevlerine dair yapılan diğer araştırmada 12 ilden 40 bağımsız kitapçıyla  31 Temmuz – 2 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen derin görüşmelerin çıktıları bölümler halinde analiz edilerek görüş, öneri, eleştiri ve yorumlar derlendi. Kitapçılar tarafından dile getirilen çözüm önerileri gözlem ve notlarla bir araya getirilerek Bağımsız Kitabevleri Araştırma Raporu hazırlandı.

  • Bağımsız Kitabevleri Araştırma Raporu için tıklayınız.

STK Haritalaması Araştırması

OKUYAY Platformu‘nun kamuoyunun bilgisine sunduğu diğer bir önemli araştırma da YADA tarafından yapılan STK Haritalaması Araştırması. Türkiye’de okuma kültürü ile ilgili faaliyet gösteren STK, enformal yapı, gönüllü ve dijital platfomların haritalandığı araştırmanın sonuçlarına hazırlanan harita ve listeyle de kolaylıkla ulaşılabilir.

STK listesi için tıklayınız.

edebiyathaber.net (24 Şubat 2020)

Yorum yapın