Okurlar öneriyor: Demet Taştemir’in önerdiği 6 kitap | Aysel Sağır

Aralık 12, 2018

Okurlar öneriyor: Demet Taştemir’in önerdiği 6 kitap | Aysel Sağır

Hazırlayan: Aysel Sağır (Kitap önerisinde bulunmak için>>>)

Demet Taştemir, Edebiyat Haber okurları için 6 kitap önerdi:

1-Kemal Varol-Haw

Bir köpeğin gözünden insanların dünyasını anlamaya çalışıyor ve onun minik dünyasını okurken ona nasıl merhem olurum diye düşünüyorsunuz. İnsanda, eser bitirildikten sonra köpeklere karşı farklı bir yaklaşım içerisinde olma etkisi bırakıyor.

2-Burhan Sönmez-İstanbul İstanbul

Bu güzel kentin arka sokaklarının yürekte yarattığı karanlık kuyulara okurken siz de düşüyorsunuz. Sonra o kuyuların karakterlerin hayal dünyası ile aslında nasıl zengin olduğunu görüyorsunuz.

3-Kazuo Ishiguro-Gömülü Dev

Okurken destansı anlatımın içinde kaybolacaksınız ve yazar bunu yaparken olağanüstü öğeler kullansa da inandırıcılığını bir an bile yitirmemiştir.

4-William Golding-Sineklerin Tanrısı

Şöyle bir cümlesi var giriş kısmında; ”Eğer çocuklara yaklaşımınızda masumiyet duygusunu biraz geri plana alırsanız onların da yetişkin bir bireyden farkı olmadığını göreceksiniz.” bu cümle tüm kitabın özeti gibidir.

5-John Kennedy Toole-Alıklar Birliği

Daha önce hiçbir kitapta karşılaşmadığım özellikte bir karakterin dünyasını tebessüm ile okuyorsunuz. Kendi fikirlerinden oluşan dünyasını hiç eksiltmeden gözler önüne seriyor. Ve biz bu cesur karakteri çok seviyoruz; İgnatius.

Demet Taştemir:

İstanbul’da yaşıyorum. Muğla Üniversitesi İktisat mezunuyum. Özel bir firmada sigortacılık alanında çalışıyorum. Edebiyatın, hem okuma hem de yazma süreci ile içerisindeyim. Sinemayı da yakından takip ediyorum.

edebiyathaber.net (12 Aralık 2018)

Yorum yapın