Okunduktan sonra ağaca dönüşen kitap

Nisan 27, 2017

Okunduktan sonra ağaca dönüşen kitap

bu-kitap-okunduktan-sonra-agaca-donusuyor,4AHmNgiQDE-x6Xxd_PLlww‘Bir Kitap da Sen Dik’ projesi kapsamında basımına yeni başlanan ‘Balıkçıl ile Yengeç’ adlı çocuk kitabı, okunduktan sonra ekilebiliyor ve bir süre sonra ağaca dönüşüyor.

Uluslararası 118-K Yönetim Çevresi 1. Bölge Kulüpleri tarafından geliştirilen ve Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi son sınıf öğrencileri tarafından desteklenen ‘Bir Kitap da Sen Dik’ sosyal sorumluluk projesinde üretilen kitaplar, okunduktan sonra sayfalarda bulunan tohumların ekilmesiyle ağaca dönüşüyor.

Sürdürülebilir doğal yöntemlerin yaygınlaştırılması, öğretilmesi ve bilinçsiz kağıt tüketimini azaltmaya yönelik farkındalık oluşturmak isteyen Uluslararası Lions Kulübü, Anadolu Üniversitesi öğrencileri, Tepebaşı Belediyesi, Yalova Belediyesi ve Mozart Sanat Atölyesi’nin katkılarıyla ilk etapta 50 kitap oluşturacak. Milli unsurları sanat ile buluşturan ve ‘Kelile ile Dimne’den uyarlanan ‘Balıkçıl ile Yengeç’ isimli kitap Mozart Sanat Atölyesi’nin katkılarıyla hazırlanıyor.

“ÇOCUKLARA ÇEVRE KONUSUNDA BİLİNÇ KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Anadolu Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan açıklamada projenin atık değerlendirme ve çevre koruma alışkanlığı gibi değerleri barındırdığı bildirildi. Açıklamada, “Çevre konusunda var olan duyarlılığı ve farkındalığı arttırmayı hedefleyen ekilebilir kitap projesinde biz bilinçsiz kağıt tüketimine karşı 8-12 yaş arası öğrencilere kağıdın dönüştürülebilir bir materyal olduğu bilincini kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu başlangıcı ve sonu ile bir bütünlük içerisinde geliştirilip uygulanması planlanan sanatsal, kültürel, doğal ve el yapımı olan çevreci bir projedir. İnsanları çevre duyarlılığı konusunda cesaretlendiren, var olan duyarlılığı ve farkındalığı ise pekiştiren projemizde süreç geri dönüştürülmüş el yapımı kağıt üretimi ile başlayarak; çocuk kitabının hazırlanıp, kağıtlara basılması ve sonrasında da projede yer alan okullara dağıtılıp kitabın çocuklarla birlikte ekilmesiyle tamamlanacaktır” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: NTV (27 Nisan 2017)

Yorum yapın