“Okuma Kültürüne Katkı Ödülleri” bugün veriliyor

Mart 28, 2015

“Okuma Kültürüne Katkı Ödülleri” bugün veriliyor

OKD-okuma-kulturune-katki-2016-01Okul Kütüphanecileri Derneği 2013 yılından itibaren vermeye başladığı Geleneksel “Kütüphane ve Okuma Kültürüne Katkı Ödülleri”nin 4.’sünü 52. Kütüphane Haftası​ kutlamaları kapsamında 28 Mart Pazartesi günü Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 50. Yıl Salonunda saat 12.00’de gerçekleşecek ödül töreninde sahiplerine verilecek.

“Kütüphane ve Okuma Kültürüne Katkı Ödülleri” kitaba, kütüphaneye, okuma kültürüne, sanata, edebiyata ve topluma katkı sunan, kişi, kurum ve kuruluşlara veriliyor.

İlki; Yazar, Gülten Dayıoğlu’na ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’a,

İkincisi; Hayata Renk Ver Derneği “Koridor Kütüphanesi Projesi”ne,

Açtığı halk ve çocuk kütüphaneleri ve Şiir kütüphanesi ile Bursa Nilüfer Belediyesi

Çocuklar için yıllardır yazan kütüphaneci dostu-çocuk dostu: yazar, Yalvaç Ural’a,

Üçüncüsü; Günışığı Kitaplığı’na, Yazar, Mustafa Ruhi Şirin’e, Çizer-Ressam Mustafa Delioğlu’na ve Kadıköy Belediyesi Başkanlığı’na verildi.

Bu yıl Dördüncüsü verilecek olan ödül;

Okuma Kültürü konusunda yenilikçi çalışmalar, çalıştaylar ve sempozyumlar yapan, yayınlar çıkaran okullarda kamu ve sivil toplum işbirlikleri ile Z-Kütüphaneler kuran, okul kütüphanelerinin, kütüphaneciliğin ve kütüphanecilerin önemini topluma yayan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araçları ve Yayımlar Daire Başkanlığı adına Daire Başkanı Ercan Şen’e ve

Yayıncılar, yazarlar, öğretmenler ve öğrenci işbirliği ile kurulan öğrenciler için bir yaşam merkezi olan, okuma atölyeleri ve, yazar buluşmaları gerçekleştiren Hatay Narlıca Anadolu Lisesi İpekli Mendil Okul Kütüphanesi adına Mehmet Tutar’a verilecek.

52. Kütüphane Haftası açılış töreni ve ödül töreni tüm kütüphanecilere, kültür-sanat, kitap ve edebiyat ve kütüphane dostlarına açık.

edebiyathaber.net (28 Mart 2016)

Yorum yapın