Ödüllü yazar ve çizer Isol’dan çocuklara: “Seni Küçük Canavar”

Ağustos 27, 2019

Ödüllü yazar ve çizer Isol’dan çocuklara: “Seni Küçük Canavar”

Isol’un yazıp resimlediği “Seni Küçük Canavar”, 6 ve üstü yaş grubu için Sima Özkan çevirisiyle Fom Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Peti’nin kafası biraz karışık. Köpeğiyle oynarken iyi bir çocuk o ama kızların saçını çektiğinde birazcık kötü bir çocuğa dönüşüyor. Büyükbabasıyla çok iyi geçinirken, güvercinlerle pek iyi anlaşamıyor.

Oyuncaklarını asla kırıp dökmezken, onları kimseyle paylaşmak istemiyor. Açıkçası, Peti için dünya biraz gizemli bir yer. Her şeye anlam vermeye çalışmak nasıl da yorucu…

Isol’ün kıvrak kaleminden, küçük bir çocuğun, kocaman dünyasına açılan eğlenceli ve gerçekçi bir hikâye. Küçük çocukların, hatta insanların davranışlarıyla çelişen belirsiz duyguları, bu küçük başyapıtta sevecen bir şekilde gözlemleniyor ve resmediliyor. Her çocuk (ve her dürüst yetişkin) bu hikâyede kendisini bulacaktır.

Isol, 1972’de Arjantin’de doğdu. Kendi yazdığı ondan fazla çocuk kitabını ve başka yazarların kitaplarını resimlemenin yanı sıra çizgi romanlar da resimler, kitap tasarlar, şiir yazar ve şarkı söyler. Hans Christian Andersen Ödülü’ne Arjantin adına üç defa aday oldu ve finallere kaldı. 2013 yılında, çocuk yazınındaki en büyük ödül olan Astrid Lindgren Anma Ödülü’nü (ALMA) aldı. Dünyanın en iyi illüstratörlerinden biri olarak görülüyor. Buenos Aires’te yaşıyor. Kitapları pek çok dile çevrildi. Kültür Alışverişi, Isol’ün Türkçeleştirilen ilk kitabı.

edebiyathaber.net (27 Ağustos 2019)

Yorum yapın