Ödüllü roman “Kafamdaki Hayaletler” yayımlandı

Haziran 27, 2016

Ödüllü roman “Kafamdaki Hayaletler” yayımlandı

kafamdaki-hayaletler-paul-tremblay-numen-yayinlari-03Paul Tremblay’in ödüllü romanı “Kafamdaki Hayaletler” Numen Yaıncılık tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

2015 Bram Stoker Ödülleri’yle başarısı tescillenen “Kafamdaki Hayaletler”, yalnızca korkuyu değil; iyilik, kötülük ve insan olmanın dayanılmaz ağırlığı üzerine eleştirel bir bakış açısı deneyimlemek isteyenler için raflarda.

Çaresizlik midir korkuyu bu denli güçlü kılan, yoksa en büyük çaresizliklerin ilk kıvılcımı bir anlık korkuyla mı çakılır hep?

Baba John Barrett’in işten çıkarılmasıyla başlayan bir çaresizliğin rüzgarıyla karanlığa savrulan Barrett ailesi, büyük kızları Marjorie Barrett’ın akut şizofreni belirtileri göstermesiyle birlikte korku dolu bir deneyin zoraki denekleri haline gelir.

Çaresizliği korkuyla birleşen John Barrett korkusunu sıkı sıkıya sarıldığı Tanrı’sıyla bertaraf etmeye çalışırken, çaresizliğine son vermek için popüler kültürle işbirliği yaparak Barrett ailesinin Şeytan ile mücadelesini bir televizyon programına dönüştürür.

Marjorie’nin içinde gerçekten bir Şeytan var mı, yoksa Şeytan onu izleyenlerin içinde mi?

Numen’in ilk kitabı “Kafamdaki Hayaletler”, yazarı Paul Tremblay’in Türkçeye kazandırılmış ilk romanı olmanın yanı sıra 2015 Bram Stoker Ödülleri’nde kazandığı “Romanda Üstün Başarı” ödülüyle rüştünü ispatlamış bir kitap. Robert Downey Jr’ın yapımcılığında 2018 yılında sinema salonlarında da yerini almaya hazırlanan “Kafamdaki Hayaletler” yalnızca korkmak değil, korku ve çaresizlikle beslenen popüler kültür üzerine kafa yormak isteyenlerin gerçek korkuyu yerin altındaki Şeytan’da değil, kendi içlerindeki Şeytan’da aramak için çıkacakları yolda atılacak bir ilk adım.

edebiyathaber.net (27 Haziran 2016)

Yorum yapın